Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:12

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: "Απαραίτητη η εφαρμογή του διεθνούς υγειονομικού κανονισμού"

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: "Απαραίτητη η εφαρμογή του διεθνούς υγειονομικού κανονισμού"

Την επιτακτική εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για την προστασία των πολιτών κάθε χώρας, επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Με πρωτοβουλία του θα πραγματοποιηθεί μια διεθνής διημερίδα στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού», παρόντος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου.
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε, ότι η διεθνής διημερίδα φιλοδοξεί να δώσει μια νέα ώθηση στο κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής του ΔΥΚ, ώστε να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως αρχές δημόσιας υγείας, υγειονομική υπηρεσία λιμενικού σώματος, αεροϋγειονομεία με στόχο την πλήρη εφαρμογή του στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία πιστοποίησής της με βάση τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τις ορθές εφαρμογές του ΔΥΚ.
Επιπλέον, επισήμανε πως το εύρος φάσματος των συνθηκών, όπως για παράδειγμα τουρισμός, μεταναστευτικές ροές, διασυνοριακές απειλές δημόσιας υγείας, καθιστά επιτακτική την εφαρμογή του ΔΥΚ για την προστασία των πολιτών κάθε χώρας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022