Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 12:22

Η γεροντολογία και η γηριατρική στο επίκεντρο συνεδρίου

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής θα πραγματοποιηθεί από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής στις 29-31 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Το συνέδριο θα λάβει χώρα σε τρεις παράλληλες αίθουσες και θα περιλαμβάνει πληθώρα διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζιών, κλινικών φροντιστηρίων και δορυφορικών συμποσίων, με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων και καταξιωμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Η χώρα µας είναι µία από τις πλέον γηρασµένες χώρες της ∆ύσης µε τα άτοµα άνω των 65 ετών να αποτελούν το 21,3% του πληθυσμού, ενώ λόγω και της χρόνιας υπογεννητικότητας, τα παιδιά έως 15 ετών αντιπροσωπεύουν µόλις το 14% του συνολικού πληθυσµού. Παρόλα αυτά, δυστυχώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης στην οποία δεν υπάρχει ως αναγνωρισµένη ιατρική ειδικότητα ή εξειδίκευση η Γηριατρική και παρά την οµόφωνη απόφαση της Ολοµέλειας του Κε.Σ.Υ. το 2010 η οποία αποφάνθηκε θετικά, αλλά ούτε και σχετική προπτυχιακή εκπαίδευση στις περισσότερες ιατρικές σχολές της χώρας.

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις, στη διάγνωση και σφαιρική αντιµετώπιση των παθήσεων της τρίτης ηλικίας, στις συναρπαστικές προόδους στην αντιµετώπιση των χρονίων νοσηµάτων και νόσων φθοράς του οργανισµού, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των υπερηλίκων αλλά ακόµη και στις προσπάθειες της επιστηµονικής έρευνας για την προώθηση της αντιγήρανσης. Επίσης, το συνέδριο θα ασχοληθεί ιδιαίτερα µε τη νοσηλευτική φροντίδα και την κατ’ οίκον νοσηλεία, ενώ θα εστιάσει και σε οικονοµικά και κοινωνικά θέµατα, αφού η παρατεινόµενη οικονοµική κρίση δηµιουργεί επιπλέον προβλήµατα που αφορούν στη φροντίδα και την εν γένει διαβίωση των ηλικιωµένων.

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι επιστήµονες κάθε ειδικότητας που ασχολούνται µε τα θέµατα του γήρατος, αλλά και κάθε πολίτης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Olympia. Η εισαγωγική ομιλία με τίτλο «Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία: 40 χρόνια δράσης», θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Γ.Ε. καθηγητή Ιωάννη Γ. Καραϊτιανό, ενώ την εναρκτήρια διάλεξη με τίτλο «Η φυσιολογία του γήρατος» θα κάνει ο καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Μιχαήλ Κουτσιλιέρης.

Την τελετή έναρξης θα πλαισιώσει μουσικά η Μικτή Χορωδία «60+» του Δήμου Χαλανδρίου με ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι. Θα ακολουθήσει δεξίωση υποδοχής με τη συνοδεία πιάνου από την κ. Άννα Δημουλά.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα