Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 20:30

Τριφυλία: Ψάχνουν χώρο απομόνωσης για εργάτες γης με κορονοϊό

Ψάχνουν χώρο απομόνωσης για τους εργάτες γης με κορονοϊό στον δήμο Τριφυλίας, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του.

Αυτό ήταν ένα από όσα αποφασίστηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, για το θέμα της διαχείρισης των κρουσμάτων κορονοϊού, που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή σε εργάτες γης. 

Στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ήταν παρόντες, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο δ/ντής της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Βλάχος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γεώργιος Κρυοβυσανάκης, η δ/ντρια Δ/νσης Υγείας ΠΕ Μεσσηνίας κ. Σπέτζουρα, ο δ/ντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, η δ/ντρια ΚΥ Φιλιατρών κ. Αγγελοπούλου και ο δ/ντής ΚΥ Καλαμάτας κ. Κατσαφάδος.

Μετά από μακρά συζήτηση επί όλων των θεμάτων που πρόσφατα προέκυψαν με την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού σε εργάτες γης, αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Η διενέργεια αρκετών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού (μοριακά και rapid test), τα οποία θα υλοποιηθούν από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας.

Τα τεστ θα προέρχονται από τα διαθέσιμα του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, από τις προμήθειες της Περιφέρειας για τους εργάτες γης και από τεστ που θα προμηθευτεί άμεσα ο δήμος Τριφυλίας.

Περαιτέρω αποφασίστηκε, στα πλαίσια της συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα