Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 17:58

Γιατρικό η ελιά Καλαμών όταν βγάζει λάδι - Ελαιόλαδο και σε φαρμακεία (βίντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την περισσότερη ελαιοκανθάλη από κάθε άλλη ποικιλία στον κόσμο έχει η ποικιλία Καλαμών, όταν ελαιοποιείται, σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη
Μαγιάτη, ο οποίος μίλησε με θέμα τα νεότερα κλινικά και πειραματικά δεδομένα για τον ευεργετικό ρόλο του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου στην υγεία, στο πλαίσιο του συνεδρίου του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για ένα από τα κύρια συμπεράσματα μέχρι στιγμής του προγράμματος Aristoil, όπως είπε αναφερόμενος στην ελαιοποίηση της ποικιλίας Καλαμών, αλλά και στο λάδι της κορωνέικης και της αθηνολιάς, τονίζοντας όμως πως το 72% των δειγμάτων ελληνικών ελαιολάδων που έχουν εξεταστεί, μπορούν να έχουν ισχυρισμό υγείας. Η υψηλότερη περιεκτικότητα μάλιστα σε ελαιοκανθάλη - το κύριο προνόμιο των ελληνικών ποικιλιών όπως είπε- παρατηρείται στην Περιφέρεια
Πελοποννήσου. Ο ίδιος επιμένει πως το ελαιόλαδο θα βρει τη θέση του στα φαρμακεία και ως φάρμακο, ενώ ήδη έχει μπει ως συμπλήρωμα διατροφής. 

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Μαγιάτης μίλησε για σκευάσματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία τα τελευταία χρόνια ως συμπληρώματα διατροφής, στάθηκε στη διαφορετικότητα των απόψεων σχετικά με το αν το ελαιόλαδο είναι “τρόφιμο, φάρμακο ή κάτι άλλο” κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σύντομα το προϊόν θα μπει και στον χώρο του φαρμάκου.