Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 18:34

Σε εγρήγορση ο δήμος Καλαμάτας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχοντας ενεργά στη μάχη ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 μία ακόμα συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών υγείας, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας λόγω της αυξητικής τάσης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων covid-19.

Ο Δήμος Καλαμάτας έως σήμερα, έχοντας προηγηθεί αρκετές φορές των εξελίξεων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία των πολιτών, τηρώντας πιστά τις οδηγίες που κεντρικά έχουν δοθεί και σε συνεχή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς.

Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, προέδρους σχολικών επιτροπών κ.ά., ώστε να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και προμήθεια επαρκών ποσοτήτων σε είδη υγειονομικού ενδιαφέροντος (μάσκες, αντισηπτικά, ποδιές μιας χρήσεως, γάντια, απορρυπαντικά κ.λπ.).

Επίσης το ΣΥΚΕΔΙΚ (Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κορωνοϊού) βρίσκεται σε λειτουργία από τη πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, καταγράφει αιτήματα των πολιτών και συντονίζει όλες τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου για τη διαχείρισή τους.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε προληπτικός δειγματοληπτικός έλεγχος με τεστ για cocid-19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους του Δήμου και των νομικών προσώπων , τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στο Δήμο, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε δομές υγείας, όπως το ΕΚΑΒ.

 

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ»

Σε παρέμβασή του στη διάρκεια της συνάντηση, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, που καθημερινά διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα. Ως Δήμος Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 ενεργοποιηθήκαμε, ακολουθώντας τις οδηγίες και τα μέτρα που οι αρμόδιοι φορείς έθεσαν σε ισχύ, επιχειρώντας να ανταποκριθούμε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της περιόδου αυτής.

Εμείς όμως δεν είμαστε ειδικοί. Εμείς ακολουθούμε όλους εσάς που ανήκετε στην επιστημονική κοινότητα, επιχειρώντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να συνδράμουμε είτε υλικά είτε με όποιον άλλο τρόπο μας ζητηθεί στην προσπάθεια για τη μη διάδοση του κορωνοϊού και την όσο το δυνατόν λιγότερη διασπορά του στην κοινότητα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, τη σπουδαία συνεισφορά των επαγγελματιών υγείας, του ιατρικού προσωπικού κι όλων των εμπλεκόμενων με τη διαδικασία, είτε ανήκουν στις δομές πρωτοβάθμιας είτε στις δομές δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ως Δήμος είμαστε εδώ και σε συνεργασία με δομές και φορείς υγείας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Προβαίνοντας σε προμήθεια υγειονομικού υλικού, προχωρώντας σε διαρκείς απολυμάνσεις  (ΕΚΑΒ, Κέντρο Υγείας κ.λπ.) αλλά και εξυπηρετώντας ανάγκες που μας επισημαίνονται.

Η στήριξή μας είναι αυτονόητη στην προσπάθειά σας, προκειμένου αδιάλειπτα και χωρίς δυσκολίες να εκτελέσετε το καθήκον σας.

Να αναφέρω επίσης, ότι στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την εν γένει παροχή συμβουλών, εντάσσεται και η συνεργασία μας με τον διακεκριμένο καθηγητή παθολογίας Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο οποίος και επικουρεί την προσπάθεια που σε τοπικό επίπεδο γίνεται.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω όλους για τον καθημερινό αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας, το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι μόνο ενωμένοι και τηρώντας πιστά τα μέτρα που ισχύουν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό, έναν αόρατο και επικίνδυνο εχθρό. Βγαίνοντας στο τέλος νικητές.

Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει όλες τις δομές της πολιτείας, είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει με συνέπεια και  υπευθυνότητα σε όλες τις νέες προκλήσεις και βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε νέο κύμα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Π. Κατσαφάδος (Κ.Υ. Καλαμάτας), Δ. Τζωρτζίνης (Ιατρικός Συλ. Μεσσηνίας), Μ. Μάκαρης (ιατρός, δημ. σύμβουλος), Γ. Σοφρωνάς (ιατρός, δημ. σύμβουλος), Π. Γουρδέα (Φαρμακευτικός Συλ. Μεσσηνίας), Ι. Καρβέλας (ΕΚΑΒ), Δ. Ροΐδης (Αστυνομική Δ/νση), Β. Αντωνοπούλου (Π.Ε. Μεσσηνίας), Θ. Σιούτη (Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης), Ν. Πεφάνης (Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης), Θ. Μαρκόπουλος (ιατρός εργασίας Δ. Καλαμάτας), Δ. Πολίτης (Πρόεδρος Δ.Σ.) και οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπάκας, Γ. Φάβας, Σ. Μαρινάκης και Δ. Μαστραγγελόπουλος. Το συντονισμό είχε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μ. Νταμάτη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα