Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 13:35

Απινιδωτές στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων του δήμου Ιωαννιτών

Συνολικά 7 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε ο δήμος Ιωαννιτών σε διευθυντές σχολείων για την τοποθέτησή τους στα κλειστά γυμναστήρια που διαθέτουν, με την ευχή να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη, παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στον πρόεδρό του Νίκο Γερασιμίδη.

Τέλος δόθηκαν τα Πιστοποιητικά Εκπαίδευσης στους καθηγητές, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), οι πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, η πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς και η χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας τη σημασία που έχει οι καθηγητές να είναι γνώστες των βασικών πρώτων βοηθειών που πιθανά να χρειαστεί να προσφέρουν, ενώ πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή έχει θέσει σαν στόχο την αναβάθμιση των χώρων εκγύμνασης των μαθητών στα σχολεία με μια σειρά παρεμβάσεων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα