Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 17:39

Νέος εξοπλισμός στο νοσοκομείο Καλαμάτας ύψους 2 εκ. ευρώ

Η χρηματοδότηση του νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσό των 550.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Υγείας στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γεωργίου Μπέζου.

Με τη χρηματοδότηση αυτή το νοσοκομείο θα προχωρήσει στην προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπικού πύργου πλήρη και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Ο στόχος που ετέθη είναι το μήνα Μάϊο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να παραληφθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που έλαβε το νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας τέλους του έτους 2017.

Τέλος, σε ολοκλήρωση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε το νοσοκομείο Καλαμάτας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Πρόκειται για τον κάτωθι εξοπλισμό: δύο συστήματα βιντεολαπαροσκόπησης HD, ένας ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, δύο συστήματα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, ένα σύστημα επεξεργασίας νερού, επτά σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED, ένας τομογράφος οπτικής συνοχής OCT, ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, δύο υπερηχοτομογράφοι γενικής χρήσης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα