Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:17

Κένυα: Σε καραντίνα το Ναϊρόμπι και άλλες τέσσερις πόλεις

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα απαγόρευσε σήμερα κάθε μετακίνηση από και προς τις τέσσερις κυριότερες εστίες του νέου κορονοϊού στη χώρα του, μεταξύ των οποίων είναι και η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος απέφυγε να διατάξει μια πλήρη καραντίνα, όμως προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα «εφόσον χρειαστεί».

Όπως είπε ο Κενιάτα, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση, οδικώς, με τρένα ή αεροπλάνα από και προς το Ναϊρόμπι από σήμερα στις 19.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και για τις επόμενες 21 ημέρες. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί από την Τετάρτη και για τις πόλεις Κουάλε, Κιλίφι και Μομπάσα. Εντός των περιοχών αυτών οι κάτοικοι θα μπορούν να κυκλοφορούν, αρκεί να τηρούν την απαγόρευση που ισχύει ήδη για τις νυχτερινές ώρες, από τις 7 μέχρι τις 5 το πρωί.

«Οι μετακινήσεις για τον ανεφοδιασμό σε τρόφιμα και άλλα εμπορεύματα θα συνεχιστούν κανονικά στην περίοδο αυτή», εξήγησε ο Κενιάτα.

Το πρώτο κρούσμα της ασθένειας Covid-19 στην Κένυα εντοπίστηκε στις 13 Μαρτίου. Έκτοτε, πολλοί κάτοικοι του Ναϊρόμπι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα και κατέφυγαν στα χωριά τους. Η κυβέρνηση θέλει τώρα να αποφύγει μια νέα μαζική έξοδο, ενόψει και του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Επισήμως, τα κρούσματα στην Κένυα ανέρχονται στα 158 και οι νεκροί στους 6.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα