Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 13:27

Ολοκληρώθηκε το 3ο eHealth Forum στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το 3ο eHealth Forum για την «Προαγωγή της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υγείας για ισότιμη πρόσβαση και ένα βιώσιμο μέλλον».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πολίτης/ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει την ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ο κ. Πατούλης συντόνισε τη συζήτηση στην ενότητα «Υγιείς Έξυπνες Πόλεις», η οποία είχε ως κεντρικό θέμα «Οι ανάγκες των πολιτών συναντούν τις υπηρεσίες της ψηφιακής υγείας».
Στην ίδια ενότητα, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος συντόνισε επίσης συζήτηση, με θέμα «Από τα Ευρωπαϊκά σχέδια εργασίας στις ρεαλιστικές ανάγκες των υπηρεσιών ψηφιακής υγείας για τον πολίτη».
Μεταξύ των συμπερασμάτων που προέκυψαν είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική υγεία εξελίσσεται και αλληλεπιδρά με τις εθνικές στρατηγικές των ευρωπαϊκών χωρών, τόσο της Ε.Ε. όσο και των Βαλκανίων και της Μεσογείου.
Το eHealth Forum είχε σαν στόχο να προσφέρει ευκαιρία για παρουσίαση καλών πρακτικών των γειτονικών χωρών, για συζήτηση των ανεπίλυτων ζητημάτων και για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπευθύνων, των παραγόντων της αγοράς, της πληροφορικής και της υγείας και πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Αθηνών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα