Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 19:44

Επιβεβλημένη η επένδυση στη γαστρονομία για την ΚΕΔΕ

Η Μεσογειακή δίαιτα και ο Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός σε πρώτη προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ και το Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, μέσω χρηματοδοτικών προτάσεων και διοργάνωσης συνεδρίου.

Ζητήματα του αγροδιατροφικού τομέα ήρθαν στην επιφάνεια Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων και της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, στην Κορώνη την 1η Ιουλίου 2017.Κοινή διαπίστωση ήταν ότι, μεσούσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με τα δυνατά σημεία της χώρας, δηλαδή την παραγωγή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, θα μπορούσε να προσφέρει τη δημιουργία προοπτικής.

Η επένδυση στη γαστρονομία είναι πλέον επιβεβλημένη, θεωρώντας ότι η ελληνική διατροφή και δίαιτα είναι βασικοί πυλώνες της Μεσογειακής δίαιτας, η οποία έχει ενταχθεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO με την Κορώνη να είναι η εμβληματική πόλη της Ελλάδας.

Οι παραπάνω συνεδριάσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, που υλοποιήθηκε από το Δήμο Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα, από την Πέμπτη 29 Ιουνίου έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, στην Κορώνη.
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα