Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 00:06

Ο πλούσιος μπουφές του Μεσσηνιακού Πρωινού, από την Εύφορη Γη στο Σχολείο Τουρισμού

Ο πλούσιος μπουφές του Μεσσηνιακού Πρωινού, από την Εύφορη Γη στο Σχολείο Τουρισμού

Η δυναμική των τοπικών προϊόντων στην γαστρονομία της Μεσσηνίας και οι δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την τοποθέτησή τους στον μπουφέ των ξενοδοχείων, αναδείχθηκαν κατά την παρουσίαση του μεσσηνιακού πρωινού, από την Εύφορη Γη και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια, στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Κατά την παρουσίαση του μπουφέ με τα μεσσηνιακά καλούδια, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, μαγείρεψε η Γεωργία Κουτσούκου. Τα πιάτα που παρουσίασε ήταν καγιανάς με παστό και ξινός τραχανάς στο τηγάνι.

Δείτε το βίντεο:

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/6zBGjkbBRTg}

Μεταξύ των προϊόντων που συμπεριέλαβε η Εύφορη Γη στον μπουφέ που παρουσίασε, ως ένα μόνο δείγμα των εξαιρετικών προϊόντων που παράγονται στη μεσσηνιακή γη, με τη συμβολή τοπικών επιχειρήσεων, ήταν: λαλάγγια, δίπλες, παστέλια, σύκα, μαύρη κορινθιακή σταφίδα, ξηροί καρποί -με κυρίαρχη τη μεσσηνιακή αραχίδα και φυστικοβούτυρο. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πετιμέζι άθερμο, χυμοί, φρέσκα φρούτα, τραχανάς, αυγά, ζυμαρικά, μέλι, τσάντεϊ, μαρμελάδες, λουκάνικα, παστό, σφέλα, φέτα, φρέσκα λαχανικά, ψωμί με φυσικό προζύμι.

Η καθιέρωση των ντόπιων προϊόντων στον μπουφέ των ξενοδοχείων και στην εστίαση γενικότερα, μόνο θετική εξέλιξη μπορεί να έχει τόσο στον τουρισμό, χαρίζοντας μοναδικές αναμνήσεις τοπικών γεύσεων, όσο και στην οικονομία γενικότερα με την αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων του τόπου μας.

Διαβάστε περισσότερα στο 9ο τεύχος του περιοδικού Εύφορη Γη

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022