Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 18:52

Ανακοινώθηκαν οι τρεις νικητές του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας (βίντεο, φωτογραφίες)

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα ο τελικός του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας και ανακοινώθηκαν οι τρεις νικητές. Με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης, ξεκινά o σχεδιασμός του 2ου φεστιβάλ, που αναμένεται να εξαπλωθεί σε ακόμα περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, με ακόμα περισσότερες συμμετοχές σπουδαστών μαγειρικών σχολών.

Το φεστιβάλ ελληνικής σαλάτας, το οποίο εμπνεύστηκε ο επιχειρηματίας Κώστας Παπαδημητρίου υλοποιείται με τη συνδρομή του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και τη συμπαράσταση της επιχείρησης Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ. Οι προκριματικοί φέτος πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τον τελικό να γίνεται στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή 20 φιναλίστ απ' όλη την Ελλάδα.

Με συγκίνηση ο Κώστας Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο φεστιβάλ και την ανάγκη ανάδειξης της γαστρονομίας του τόπου μας, ενώ ο Χρήστος Παπαδημητρίου τόνισε πως το φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζεται δυναμικά, θα δημιουργήσει μια κοινότητα με τα παιδιά που συμμετέχουν, ώστε να διοργανώνονται δράσεις και σεμινάρια που στόχο θα έχουν βήμα - βήμα η γαστρονομία του τόπου να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Γιώργος Παναγής από το ΙΕΚ Ορίζων, το δεύτερο η Χριστίνα Ζωντανού από το ΙΕΚ Όμηρος και το τρίτο ο Ευθύμιος Νικολόπουλος από τη Le Monde. 

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα