Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 10:14

16o Ευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οίνου στην Αθήνα

«Η Ευρώπη των γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία»  και παράλληλη έκθεση πολιτισμού-τουρισμού-γαστρονομίας-οίνου στις 19 – 20 – 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο.

Σχεδόν 20 διαφορετικοί φορείς, όπως υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αυτοδιοίκηση, κρατικοί οργανισμοί, επιμελητήρια, επαγγελματικοί φορείς, κλαδικές ενώσεις, και διάφορες ενώσεις παραγωγών, έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την κορυφαία διοργάνωση του έτους σε θέματα γαστρονομίας και οίνου στην Ευρώπη.

Όπως έχει ανακοινωθεί στις 18-19-20 Οκτωβρίου 2018 αναμένονται περισσότεροι από 500 σύνεδροι, των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου, στην Αθήνα, για την διοργάνωση του 16ου ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας και της έκθεσης τουρισμού – πολιτισμού – γαστρονομίας και οίνου, στο Ζάππειο μέγαρο.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, ο συμμετέχων Ισπανός πρόεδρος του συμβουλίου των Ευρωπαϊκών αδελφοτήτων γαστρονομίας και οίνου – CEUCO, κ. Carlos Martin Cosme, μια από μας σημαντικότερες προσωπικότητες γαστρονομίας και γευσιγνωσίας στην Ευρώπη, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το εκτεταμένο πρόγραμμα που προετοιμάζεται για τις δραστηριότητες και επισκέψεις των συνέδρων.

Την αιγίδα τους έχουν ήδη παράσχει:

υπουργείο Εξωτερικών
υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων
υπουργείο Τουρισμού
περιφέρεια Αττικής
ΕΟΤ
ΚΕΔΕ
Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
ΣΕΤΕ
FedHATTA
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής
Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικων Προϊόντων ΚΕΟΣΟΕ
Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος ΣΜΟΕ
Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής ΕΝΟΑΑ
Το Συνέδριο θα προβάλει την Ευρωπαϊκή γαστρονομική κληρονομιά ενώ οι σύνεδροι, Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες, και μέλη των οινογαστρονομικών αδελφοτήτων των διάφορων Ευρωπαϊκών χωρών, θα αναφερθούν στις παραδόσεις, στις πολιτικές, στα σχέδια δράσεων ανάδειξης του «τουρισμού φαγητού» (Food Tourism) όπως τον αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, και στο πλαίσιο της Έκθεσης οι ξένοι σύνεδροι και αρχιμάγειροι θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν διαφορετικά εθνικά εδέσματα.

Οι διοργανωτές εταιρεία MACT MEDIA GROUP, και Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», εκφράζουν την ικανοποίηση τους όχι μόνο στην ανταπόκριση συμμετοχών στο Συνέδριο, αλλά και στους πολλούς εκθέτες, περιφέρειες, δήμους και μεμονωμένους παραγωγούς, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να είναι μέρος αυτής της επιτυχημένης και εντυπωσιακής διοργάνωσης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα