Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 18:59

Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο μέχρι τις 8 Ιουλίου

Mε ενδιαφέρουσες δράσεις πραγματοποιείται και φέτος στο Λεωνίδιο το Μελιτζάzz, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου. Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή διοργάνωση, η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef συνεισφέρουν στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.
Με αφορμή το φεστιβάλ, το Λεωνίδιο θα επισκεφθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα.
Θα συναντηθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 7 μ.μ. με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπο Λυσίκατο, στο δημαρχείο Λεωνιδίου, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα παραστεί στην παρουσίαση βιβλίου «Τα ασκητήρια της Κυνουρίας» στην Φάμπρικα Πολιτισμού.
Στις 8.30 μ.μ. ο Γιάννης Τσιρώνης θα συμμετάσχει στον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό στα σοκάκια και στον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου, ενώ στις 9.30 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στην επίσημη εκδήλωση στην πλατεία Μητρόπολης, όπου θα γίνει επίσης καταγραφή των χορευτών για το βιβλίο «γκίνες».
Το Σάββατο 7 Ιουλίου ο Γιάννης Τσιρώνης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με φορείς εναλλακτικού οικολογικού τουρισμού στο γραφείο του δημάρχου. Στις 11.30 το πρωί θα έχει συνάντηση εργασίας με αλιείς της περιοχής και στις 12 το μεσημέρι με αγρότες και κτηνοτρόφους, στην βιβλιοθήκη του Δήμου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο αν. υπουργός στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παραστεί σε εκδηλώσεις στην «φάμπρικα πολιτισμού», όπως παρουσίαση τσακώνικου χορού και γευσιγνωσία και οινογνωσία στο περίπτερο του Συλλόγου οινοποιών Νεμέας.

Δείτε ακόμα:

Στον κάμπο και στα σοκάκια του Λεωνιδίου - (βίντεο: ολόκληρη η εκπομπή "Εύφορη Γη")

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα