Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 15:00

Συνεργασία για την προώθηση Μεσσηνιακών προϊόντων στην Ιταλία

Τα παραδοσιακά προϊόντα της Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση "L'olio della Serenissima" (Το ελαιόλαδο της Γαληνοτάτης), γεγονός που φέρνει πιο κοντά την Βενετία με το νομό Μεσσηνίας.

Ο λόγος για την Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας και την εκδήλωση του ιταλικού δήμου Cappella Maggiore, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος θεματικών εκπαιδευτικών πάρκων της περιοχής Alta Marca Trevigiana. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το Πάρκο της Ελιάς του συγκεκριμένου δήμου, το οποίο σχεδιάστηκε για να μυήσει μικρούς και μεγάλους στο ποιοτικό ελαιόλαδο.

Η διοργάνωση “L'Olio della Serenissima” (Το ελαιολαδο της Γαληνοτάτης) που προωθεί ο δήμος Cappella Maggiore και ο Σύλλογος “La Ruota” είναι μια νέα, πολυσύνθετη και πρωτοποριακή εκδήλωση. Και αυτό γιατί ενισχύει την περιοχή, προβάλλει τους ελαιώνες και το παραγόμενο προϊόν κι εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η βιοποικιλότητα. Επίσης, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο στην επικράτεια της Γαληνοτάτης, ενώνοντας πολιτισμούς, με στόχο να έρθουν πιο κοντά και να γίνει διάλογος μεταξύ τους.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως η φετινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, παρουσίασε προϊόντα από περιοχές που ανήκαν στην Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας από τη βορειοανατολική Ιταλία και κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αδριατικής, μέχρι τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ελλάδα, με ορισμένα και από τις δυτικές ακτές, αφού η Βενετία στο παρελθόν έκανε εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ελαιολάδου από την Απουλία.

Η εκδήλωση δεν περιελάμβανε μόνο ελαιόλαδο, αλλά και τοπικά προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται απευθείας από τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, από τυρί κρέμα, μέχρι σπαράγγια και κρασί από σταφίδα, το Τorchiato di Fregona. Επίσης, στη διάρκειά της οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δράσεις πολιτισμού και γαστρονομίας, όπως μουσική μπαρόκ και εκθέσεις αφιερωμένες στην τέχνη του: γυαλιού ("Opere in vetro", Sante Pizzol), του ξύλου ("Sculture in legno d'olivo", Matteo Cocomazzi), της πέτρας ("Equilibri", Enzo Valentinuz), και άλλες.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή των προϊόντων της Μεσσηνίας, καθώς την πρώτη μέρα η έκθεση υποδέχτηκε πλήθος γευσιγνωστών ελαιολάδου και άλλους επαγγελματίες της περιοχής. Την επομένη η έκθεση ήταν ανοιχτή στο κοινό και ο κόσμος της Βενετικής επαρχίας, αγκάλιασε τα προϊόντα μας και την Ελλάδα.
Στη γη του Prosecco, αναμένεται να ξεκινήσει συνεργασία για την προώθηση προϊόντων με το λογότυπο " L'olio della Serenissima" (Το ελαιόλαδο της Γαληνοτάτης).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα Λιοντάρια της Μπιενάλε της Βενετίας υποδέχεται τους επισκέπτες στο καστράκι της Cappella Maggiore.
Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση στο: www.loliodellaserenissima.com)

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα