Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 23:33

Η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής», από την 1η έως τις 7 Ιουλίου

Ανοίγει τις πύλες της η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής», την Κυριακή 1η Ιουλίου, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 55 Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενή τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά κ.ά.) και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, επίσης, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κ.λπ.

Η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», η οποία θα διαρκέσει έως το Σάββατο 7 Ιουλίου, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, τα τελευταία επτά χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής, όσο και του πολιτισμού του τόπου.

Κάθε απόγευμα στο Ρέθυμνο, από τις 19:00 έως τις 23:00, Κρητικοί, επισκέπτες και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία των τοπικών προϊόντων, συνταγές με κρητικά τυριά από το Αμάρι, τα προϊόντα φραγκόσυκου, το Λιάτικο, το ιστορικό κρασί του Ρεθύμνου, το ταίριασμα κρητικών ποικιλιών και γευστικών αρωμάτων, ενώ Ρεθυμνιώτες mixologists θα φτιάχνουν νόστιμα, δροσερά, signature κοκτέιλς, χρησιμοποιώντας κρασί, από την διάσημη ποικιλία Βιδιανό και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα της κρητικής γης. Επίσης, ειδικοί θα παρουσιάσουν το λάδι που πραγματικά αποτελεί χρυσάφι για τη διατροφή, τόσο την κρητική, όσο και τη μεσογειακή.

Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν στοιχεία για τη συγκομιδή και επεξεργασία του φυσικού κεριού και μέσα από εικόνες, συζήτηση και παιχνίδια θα μυηθούν στην τέχνη της κηροποιείας στο εργαστήρι υγρού κεριού.

Στόχος της γιορτής είναι η ευρύτερη επαφή του παιδιού με τον τόπο του και γι' αυτόν τον λόγο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα υπάρχουν διαδραστικές εκδηλώσεις για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Ζωγραφίζοντας με το αμπέλι», σε αφήγηση παραμυθιών και μύθων για το λάδι, το ψωμί και το κρασί, όπου θα ακολουθήσουν την μακρά πορεία του λαδιού, του κρασιού και του ψωμιού μέσα από τις ιστορίες και τα τραγούδια, καθώς και σε ένα μαγικό ταξίδι με οδηγό τα φρούτα.

Επίσης, ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, με τους εθελοντές του, θα ενημερώσει για τη δράση του στις παραλίες της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ όλη η γιορτή θα αγκαλιαστεί από μουσική και παραδοσιακές νότες.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα