Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 20:56

Αυστρία: Μεγάλη επιτυχία της «Εβδομάδας ελληνικής κουζίνας»

Ιδιαίτερα θετικός είναι ο απολογισμός της «Εβδομάδας ελληνικής κουζίνας» που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες η μεγαλύτερη εταιρεία Catering στην Αυστρία (Eurest), τροφοδοτώντας καθημερινά επί μία εβδομάδα με ελληνικά μεσημβρινά γεύματα πάνω από 90 μεγάλες εταιρείες, επιχειρήσεις, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες σε όλη την Αυστρία, με συνολικά 100.000 εργαζόμενους.

Η «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη - το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, με την στήριξη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, το οποίο είχε αναλάβει την προβολή του ελληνικού τουρισμού σε αρκετά σημεία.

Ήδη, τον περασμένο Οκτώβριο η ίδια εταιρεία Catering, σε συνεργασία με τους ελληνικούς φορείς, είχε διοργανώσει με επιτυχία «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας» στα εστιατόρια των εγκαταστάσεων της τρίτης έδρας του ΟΗΕ στη Βιέννη, όπου εργάζονται 4.500 διεθνείς υπάλληλοι από 132 χώρες.

Πρόθεση της μεγαλύτερης αυστριακής εταιρείας Catering είναι να καθιερώσει τη διοργάνωση κάθε χρόνο στα 90 σημεία σε όλη την Αυστρία, που η ίδια τροφοδοτεί με μεσημβρινά γεύματα, ενώ για εφέτος αναμένεται να επαναλάβει την «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας» στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκδήλωση με την οποία αξιοποιείται ένα δίκτυο μέσω της εταιρείας για την προβολή και διαφήμιση της ελληνικής κουζίνας, των ελληνικών προϊόντων, του ελληνικού τουρισμού και βέβαια της Ελλάδας γενικότερα» αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία Μιχάλης Βρεττάκης.

Εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του για την πρόθεση της εταιρείας Catering να παρασκευάζει και να διαθέτει μερικώς σε κάποια από τα σημεία τροφοδότησης καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου ελληνικά φαγητά, τουλάχιστον από αυτά που στο πλαίσιο της «Εβδομάδας» είχαν περισσότερη ζήτηση.

Ο ίδιος επισημαίνει πως τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των πολλών χιλιάδων ελληνικών γευμάτων τις προηγούμενες ημέρες, προέρχονταν από τους ανά την Αυστρία εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, ενώ σημαντικές ήταν οι γνώσεις που μετέφεραν στους συνεργάτες της εταιρείας Catering, Έλληνες μάγειροι που εργάζονται στα δεκάδες ελληνικά εστιατόρια, κυρίως της Βιέννης.

Στην επίσημη τελετή έναρξης της «Εβδομάδας ελληνικής κουζίνας» τους εκπροσώπους ελληνικών υπηρεσιών και φορέων στην Αυστρία, όπως και άλλους προσκεκλημένους, είχε υποδεχθεί, μαζί με τον γενικό διευθυντή της Eurest, Γκέργκ Χιρς-Στρόνστορφ, ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του παραρτήματος της εταιρείας Catering στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Siemens Αυστρίας, Νικόλαος Βαλτσανίδης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα