Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 13:59

Ελαιόλαδο στην εστίαση: Καίριες παρεμβάσεις για την οικονομία και την γαστρονομία στην Καλαμάτα.

Το ελαιόλαδο, η αξία και τα οφέλη του, καθώς και η συμβολή του στην γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας, αλλά και στην οικονομία  μέσα από την ορθή επιλογή του στον χώρο της εστίασης, ήταν ο κεντρικός άξονας της βιωματικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 27 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στην ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας και του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας, έγινε ενημέρωση από την Δρ Κική Ζηνοβιάδου, επίκουρος καθηγήτρια στο Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, και επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Κλάδο των Τροφίμων. Επιπλέον ο Γιάννης Λαμπρόπουλος μέλλος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας, ανέλαβε να παρουσιάσει την χρησιμότητα των παράγωγων του ελαιολάδου, όπως το πυρηνέλαιο, στην εστίαση. Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Μαλαπέτσας, πρόεδρος του παραπάνω συλλόγου, σε δήλωση του, τονίζει πως οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν στην εστίαση ως επί το πλείστον έλαια όπως το σπορέλαιο και το ηλιέλαιο. Σκοπός της ημερίδας επισημαίνει, είναι η προσπάθεια ένταξης του πυρηνέλαιου, το οποίο παράγεται από τον πυρήνα της ελιάς, στην παραγωγική διαδικασία, ώστε να γίνει αντίστοιχο με το σπορέλαιο και το ηλιέλαιο. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, κλείνει ο κ. Μαλαπέτσας, αναμένονται στην πράξη.  

Σοφία Κατσιρέα 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα