Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 10:32

Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και οινοχοΐας σε διαδικτυακό σεμινάριο από το ΚΑΕΜ

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας" διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, που ανακοίνωσε και την έναρξη των εγγραφών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες στην αξιολόγηση, την ανάλυση της γευσιγνωσίας του οίνου, τη συντήρηση και το σερβίρισμά του, αξιοποιώντας τόσο θεωρητικά μέσα, όσο και τις αισθήσεις των συμμετεχόντων μέσω δοκιμής ευρείας γκάμας κρασιών.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WSPC® (www.wspc.gr) και τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη ΜW (Master of Wine) και εισηγητή τον Δημήτρη Μότσο DipWSET. Είναι διάρκειας 12 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 18-27 Οκτωβρίου 2021, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πακέτο με φιαλίδια των 50ml για τα 12 κρασιά που θα δοκιμαστούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, οινοπαραγωγούς αλλά και λάτρεις του κρασιού.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέσω της ιστοσελίδας του ΚΑΕΜ (www.kaem.gr/seminars/) και στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

WSPC – The place to study wine, spirits, coffee and beverages

Το WSPC είναι εγκεκριμένος και επίσημος φορέας εκπαίδευσης στην Ελληνική αγορά. Αποτελεί το ελληνικό παράρτημα των Court of Masters Sommelier (CMS) και Wine & Spirits Educa|on Trust (WSET), καθώς και του αμερικανικού οργανισμού Wine Scholar Guild (WSG), προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και την Οινοχοΐα.

Τον περασμένο μήνα, το WSPC εγκαινίασε τις νέες εκπαιδευτικές ενότητες για τον Καφέ, το Τσάι και το Κακάο, για τις οποίες με πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το BSA UK και σε συνδυασμό με το υπερσύγχρονο WSPC Coffee-Cocoa-Tea Lab, εξοπλισμένο σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, εγγυάται μια ολοκληρωμένη, αντικειμενική & αμερόληπτη σπουδαστική εμπειρία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα