Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 12:31

Πετιμέζι από μήλα Ζαγοράς: "Το μέλι των Κενταύρων"

Ένα εκλεκτό, βραβευμένο προϊόν είναι το πετιμέζι από φιρίκι, η ποικιλία μήλου που καλλιεργείται στην περιοχή της Ζαγοράς εδώ και αιώνες. Το παράγει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου «ZAGORIN» σε αποκλειστική συνεργασία με τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό του χωριού.

«Στην περιοχή μας καλλιεργούμε μήλα, οπότε φτιάχνουμε πετιμέζι από μήλα. Και μάλιστα φιρίκια, που είναι ΠΟΠ, η τοπική μας ποικιλία» σημειώνει στην eforigi.gr o υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνεταιρισμού «ΖΑΓΟΡΙΝ» Αντώνης Πολίτης.

Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, μέρος της πηλιορείτικης γαστρονομίας, 100% συμπύκνωμα, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών ή ζάχαρης, από μήλα υψηλής διατροφικής αξίας ενώ το 2018 απέσπασε το βραβείο Ανώτερης Γεύσης δύο χρυσών αστεριών από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (ιΤQi).

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το «Μέλι των Κενταύρων», όπως το ονομάζουν στην περιοχή του Πηλίου, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το επόμενο έντυπο τεύχος του περιοδικού Εύφορη Γη που κυκλοφορεί προσεχώς.

Μαρία Νίκα

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα