Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 11:27

3o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας: Αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Άνοιξαν οι πύλες του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας που φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», που θα διεξαχθεί έως τις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα όλων των νησιών του Ιονίου με πρωταγωνιστές γνωστούς Κερκυραίους σεφ που κατέκτησαν τις κουζίνες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

«Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, στηρίζει και θα στηρίζει πάντοτε ανάλογες πρωτοβουλίες οι οποίες προωθούν διεθνώς τη θετική εικόνα της Ελλάδας μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, ομοτ. καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Στο πενθήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, παρουσιάσεις, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες με τηλεδιασκέψεις. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και οι προβολές ταινιών αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα νησιά μας, είναι η εξωστρέφεια και η αυτοπεποίθηση για τα στοιχεία μας πολιτιστικά και πολιτισμικά και η ανάγκη συνεργασίας και με τις σύγχρονες επιστήμες και τέχνες. Είναι σημαντικό που είναι μαζί μας και η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου και μπορούμε μαζί να βάλουμε τη σφραγίδα μας στη νέα εποχή που απευθύνεται σε τουρίστες, επισκέπτες και ερευνητές που θέλουν να γνωρίσουν την ταυτότητα του τόπου μας», τόνισε στον χαιρετισμό της η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Οι εκδηλώσεις του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival, θα διεξαχθούν σε ιστορικούς χώρους του νησιού και χώρους εστίασης και θα περιλαμβάνουν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά και την Ευρώπη, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires, Σπύρος Στεφανίδης «το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, σε χώρες που συνδέονται με τον Ι. Καποδίστρια».

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας(ΟΛΚΕ).

«Η γαστρονομία εκτός από τέχνη και παράδοση είναι και επιστήμη για αυτό το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός για να συνεισφέρει και να ενισχύσει με την ακαδημαϊκή του λειτουργία σε διάφορα επίπεδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος.

«Ο τόπος μας έχει πολλά να δώσει γαστρονομικά και βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης.

Το 3ο γαστρονομικό φεστιβάλ της Κέρκυρας χαιρέτησαν εκπρόσωποι των διοικητικών και πολιτικών αρχών και των φορέων τουρισμού και της γαστρονομίας των Ιονίων νήσων, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων τίμησε διεθνούς φήμης σεφ, για τη δράση και τη διάδοση των επτανησιακών γεύσεων διεθνώς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα