Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 19:30

Ο chef Demetrios Pyliotis πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ

Ανάμεσα σε Αμερική και Ευρώπη, ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης, συνιδιοκτήτης του «Poseidon Greek» στο Μαϊάμι και του «Poseidon Ocean View» στην Καλαμάτα, μαζί με τον αδερφό του Βασίλη, απολαμβάνει την κάθε στιγμή δημιουργίας αυτών των μοναδικών πιάτων, που μας προσφέρει καθημερινά, όμορφα και απλά.

Το ταξίδι του Δημήτρη στη γαστρονομία ξεκίνησε απ’ όταν ήταν παιδί, με την αγάπη του για την μαγειρική και συνεχίζεται σταθερά, με στόχο αυτή τη φορά να προσφέρει τα πιάτα του σε ανθρώπους που τα απολαμβάνουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και όλου του κόσμου.

Η επιτυχημένη πορεία μέχρι τώρα και οι επενδύσεις στον χώρο της γαστρονομίας στοχεύουν όμως και στην αναβάθμιση της γαστρονομικής απόλαυσης, όπως επισημαίνει. Για την ώρα απολαμβάνουμε τις δημιουργίες του στην Καλαμάτα, όπου επέστρεψε μετά από σπουδαίες εμπειρίες και σπουδές στην Αμερική. Από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα ξεκινά την αλυσίδα των εστιατορίων του στην Ελλάδα, αλλά οι δρόμοι έχουν ήδη ανοίξει σε όλο τον κόσμο. «Ακατατέργαστο διαμάντι» χαρακτηρίζει την Παραλία της Καλαμάτας, κοντά στη θάλασσα και το βουνό, με αεροδρόμιο λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά. Τονίζει δε, πως τόποι όπως η Καλαμάτα αξίζουν ανάδειξη.

Ο Δημήτρης Πυλιώτης είναι απόφοιτος της Culinary Art Le Cordon Bleu. Προσπαθεί με κάθε του δράση να προβάλλει τα ελληνικά και μεσσηνιακά προϊόντα. Είναι πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στην Αμερική κι έχει αποσπάσει χρυσό μετάλλιο για το 2020. Επίσης, έχει διακριθεί 4 φορές στον μεγάλο αμερικανικό διαγωνισμό Chef Show-down. Από το 2014 με την καταπληκτική συνταγή του για το χταπόδι προσελκύει διαρκώς πλήθος κόσμου στα μαγαζιά του. Το 2016 με ψάρι, η συνταγή του οποίου παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Εύφορη Γη». Το 2017 πάλι με ψάρι, και συγκεκριμένα με λαυράκι. Και το 2019 με γαρίδα, την οποία μαγείρεψε μαζί με τον Έλληνα Master Chef Τιμολέοντα Διαμαντή.

Ο διαγωνισμός το 2017 ανακηρύχθηκε ως Best Sea Food Competition Around USA Travel Channel και ακολούθησε ειδικό αφιέρωμα από το κανάλι στον Δημήτρη Πυλιώτη. Από το 2018 έχει συμβόλαιο με το Miami Heat, της ομάδας του NBA, για τους
VIP, σε επιλεγμένα παιχνίδια. Μαγειρεύει Ελληνική κουζίνα στη διάρκεια των αγώνων για 400 περίπου άτομα super VIP, μεταφέροντας ουσιαστικά το «Poseidon Greek» μέσα στο ΝΒΑ.

Μάλιστα η όλη μαγειρική διαδικασία και ο σεφ προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια στις γιγαντοοθόνες των δύο εστιατορίων. Ο Δημήτρης Πυλιώτης εκεί είχε την ευκαιρία να σφίξει το χέρι της Jennifer Lopez, του Ricky Martin, του Mark Antony, και άλλων όπως οι Drake, DJ Khaled, rapper Fat Joe, Gloria Estefan, πολλών παλαίμαχων του ΝΒΑ, ανθρώπων της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, CEO μεγάλων εταιρειών και άλλων, καθώς από εκεί περνά όλη η «αφρόκρεμα» της Αμερικής.

Έχει μαγειρέψει για τους Lakers του LeBron James,
τους Milwaukee Bucks του Giannis Antetokounmpo, τους Toronto Raptors,
τους Sacramento Kings και άλλες μεγάλες ομάδες

Ο Δημήτρης Πυλιώτης επιμελείται τις συνταγές και κάνει lead στα δύο εστιατόρια, στα οποία σερβίρεται και γεύμα a la carte και μπουφέ, με διαφορετικές κουζίνες και με πάνω από 100 άτομα προσωπικό συνολικό, εντός κι εκτός κουζίνας. Όπως περιγράφει,
πρόκειται για πολύ μεγάλο project, με πολύ απαιτητικούς χρόνους, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο συμβολαίου που έκλεισε για 4 χρόνια. Ανάμεσα στις συνταγές, πολλές αυθεντικές και αρκετές… πειραγμένες. Το 2020 ήρθε το χρυσό μετάλλιο από την Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού, από το υπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Αθηναίων, από τον οποίο και απέκτησε τον τίτλο του πρεσβευτή της Ελληνική κουζίνας στις ΗΠΑ.

Φέτος είναι υποψήφιος best chef στον διαγωνισμό του estiatoria.gr.

Και μετά την επιτυχημένη πορεία του «Poseidon Greek» στο Μαϊάμι, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013, ήρθε η σειρά της Καλαμάτας, με το «Poseidon Ocean View» στην παραλιακή Ναυαρίνου. Αυτό το εστιατόριο, όπως τονίζει, έδειξε από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι τη  δυναμική του, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου. Αυτό το καλοκαίρι ο Δημήτρης Πυλιώτης υπόσχεται πολλές εκπλήξεις, που θα δείξουν στον κόσμο αυτό που πραγματικά τον περιμένει στο «Poseidon Ocean View». Θεωρεί πως όλη αυτή η επένδυση φέρνει άλλον «αέρα» στον τόπο, πάντα με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων.

Αυτών των προϊόντων που προωθεί σε κάθε ευκαιρία στο Μαϊάμι, και οι συνταγές έχουν γίνει ξακουστές στην Αμερική, με τους επισκέπτες να γεύονται τον ήλιο, τη θάλασσα και τη γη του μεσσηνιακού τόπου, όπως χαρακτηριστικά περιγράφει. Μάλιστα, από το 2013 μέχρι σήμερα, πάνω από 250.000 άτομα έχουν δοκιμάσει στο Μαϊάμι τις γεύσεις της Ελλάδας, «αυθεντική και πειραγμένη ελληνική κουζίνα», όπως λέει ο σεφ. Ανάμεσά τους πολιτικοί, πρέσβεις απ’ όλο τον κόσμο, celebrities, παίκτες NBA.

Θεωρεί μάλιστα πως έβαλε το λιθαράκι του στην αλλαγή της νοοτροπίας των Αμερικανών αναφορικά με την Ελληνική κουζίνα, που ήξεραν μόνο τον γύρο. Τώρα σειρά έχουν τα προϊόντα που σύντομα θα κυκλοφορήσουν με τη δική του φίρμα στην Αμερική.

...................................................

DEMETRIOS PYLIOTIS
DESIGNS Α RESTAURANT CHAIN AND PRODUCTS WITH ΗΙS LABEL

Between America and Europe, the award-winning chef Demetrios
Pyliotis, co-owner of “Poseidon Greek” in Miami and “Poseidon
Ocean View” in Kalamata, together with his brother Vasilis, enjoys
every moment of creating these unique dishes that he offers us
every day. Demetrios’ journey in gastronomy began when he was a child, with
his love for cooking and continues steadily, with the aim this time to
offer his dishes to people who enjoy them in many parts of Greece and
around the world.

www.poseidonkalamata.com
Instagram: poseidonoceanview
Instagram: poseidonmiami
f: Poseidon ocean view
f: PoseidonGreekRestaurantMiami
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ.: 27210 25590
www.chefdemetrios.com

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα στο τεύχος 14 της Εύφορης Γης που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

-------------------------

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022