Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 17:18

Το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας είναι γεγονός! (vd, ph)

«Όποια ιδέα σας φανεί καλή κάντε την, είναι εφικτό!». Με αυτή την προτροπή ξεκίνησε το 1Ο Φεστιβάλ Σαλάτας, όπως το εμπνεύστηκε ο επιχειρηματίας Κώστας Παπαδημητρίου και υλοποιείται πλέον, με στόχο η σαλάτα να αποτελέσει κυρίαρχο πιάτο στις επιλογές μας. Και ακόμα, να συμβάλλει στην καθιέρωση του τόπου μας ως γαστρονομικού προορισμού.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στην έναρξη του προκριματικού της Καλαμάτας, πέρα από την παραπάνω προτροπή, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός ότι υλοποιήθηκε η ιδέα του, η οποία ξεκίνησε στο Σχολείο Τουρισμού, αλλά και για την άψογη διοργάνωση αυτού του 1ου φεστιβάλ, που όπως όλα δείχνουν θα καθιερωθεί και θα μεγαλώσει. Όπως είπε, «έχουμε στην Καλαμάτα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω των καλών μας προϊόντων, όπως λαχανικά, λάδι, ξύδι... Μαζί με δημιουργικότητα μπορείς να κάνεις πιάτα μοναδικά και να αυξηθεί και ο τουρισμός». Σκοπός όπως είπε είναι οι επισκέπτες να θέλουν να έρθουν σ΄αυτόν τον τόπο και για να δοκιμάσουν τη σαλάτα της ζωής τους!

Δείτε το βίντεο:

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Σχολείο Τουρισμού με την υποστήριξη της επιχείρησης Παπαδημητρίου.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef), Γιάννης Καρβέλας (Σύμβουλο Επιχειρήσεων  - Pro Olive Oil Expert), Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφο στο περιοδικό «Γαστρονόμος») και Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (τροφογράφο). Η επιτροπή αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών.

Ο προκριματικός της Καλαμάτας διεξήχθη με 40 διαγωνιζόμενους σπουδαστές από δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της Πελοποννήσου και αναδείχθηκαν 6 νικητές. Στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και πάλι στην Καλαμάτα, θα συμμετάσχουν 20 συνολικά νικητές από τους προκριματικούς της Καλαμάτας που ολοκληρώθηκε, καθώς επίσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ακολουθούν.

Η επιτροπή αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών. Συγκεκριμένα, η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων με 5 κριτήρια: Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης. Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου. Παρουσίαση. Πρωτοτυπία. Γεύση. Ορθή χρήση και διαχείριση υλικών.

Οι έξι νικητές αυτής της φάσης που θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι: Γιώργος Παναγής - ΙΕΚ Ορίζων, Βαγγέλης Βενετσάνος – ΙΕΚ Ευρωπρόοδος, Δημήτρης Καράμπιλας – ΙΕΚ Ορίζων, Απόστολος Τζίνος – ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ Τρίπολης, Παναγιώτης Φειδάς – ΔΙΕΚ Τριφυλίας, Lidia Atodiresei – ΔΙΕΚ Καλαμάτας.

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα