Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 12:50

Οινόραμα 2018 - Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο

Το Οινόραμα η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, αποτελεί πια μια πολυδιάστατη πλατφόρμα, που διασυνδέει το κρασί με χώρους που είναι άρρηκτα δεμένο, όπως η γαστρονομία και η εστίαση, αλλά και με άλλους απρόσμενους, όπως η τέχνη.

Προσφέρει έτσι στους εκθέτες και στους χιλιάδες επισκέπτες του, επαγγελματίες και οινόφιλους, την ευκαιρία να βιώσουν διαφορετικές και μοναδικές εμπειρίες, σε όλους τους κύκλους που περιβάλλουν το κρασί, τόσο ως πολιτισμικό αγαθό, όσο και ως αγαθό ευζωίας.

Στο Οινόραμα 2018 (www.oenorama.com) που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου, τις ώρες 10:00 – 19:00, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκτός από περίπου 2000 κρασιά και αποστάγματα, σχεδόν 350 Ελλήνων και ξένων παραγωγών, λειτουργεί γκουρμέ εστιατόριο, με σεφ τον Ντομινίκ Περό, πρώην σεφ του γάλλου Προέδρου Μιτεράν. Εκεί, εκτός από τα μοναδικά στρείδια Ατλαντικού, που θα διατίθενται με εξαιρετικά κρασιά των Gaia Wines και La Tour Melas σε προνομιακές τιμές, το μενού θα περιλαμβάνει σάντουιτς με εκλεκτά γαλλικά αλλαντικά και τυριά και σάλτσες δια χειρός Ντομινίκ Περό.

Από τις 12 μέχρι και τις 18 Μαρτίου η πρωτεύουσα γεμίζει επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί, στην πιο οινική εβδομάδα του χρόνου, την Athens Wine Week by Oenorama (www.athenswineweek.gr). Στο πλαίσιο διαφόρων οινοκεντρικών δράσεων, κορυφαία εστιατόρια θα σχεδιάσουν ειδικά wine dinners, ενώ πυρήνας της φετινής Athens Wine Week θα είναι μία εξαιρετική προσφορά «1+1 Δώρο». Κάθε μέρα, από 12 έως και 18 Μαρτίου, εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας θα προσφέρουν για κάθε φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού ένα ακόμα δώρο για το σπίτι (όχι για επί τόπου κατανάλωση), φέρνοντάς το και στην εστία των οινόφιλων. Καινοτομία, επίσης, στην φετινή έκθεση αποτελεί το Οινόραμα café by Underdog. Ο εμβληματικός και αφιερωμένος στους εκλεκτούς καφέδες αυτός χώρος του Θησείου, το Underdog, θα διαθέτει σε επισκέπτες και εκθέτες του Οινοράματος τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ του, για άμεση τόνωση και απόλαυση.

Στο Οινόραμα 2018 επίσης, η τέχνη συναντά το κρασί, με Έκθεση Φωτογραφίας των τριών βραβευμένων και 14 ακόμα διακεκριμένων φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του περσινού Οινοράματος, από την Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας Leica, με θέμα «In Vino Veritas» («στο κρασί είναι η αλήθεια»). Διαγωνισμό Φωτογραφίας της εν λόγω σχολής φιλοξενεί και φέτος το Οινόραμα, με θέμα «Οίνος, Άνθρωπος, Βλέμμα».

Έτσι και οι πλέον απαιτητικοί οινόφιλοι έχουν πολλούς λόγους, εκτός φυσικά του σπουδαιότερου, που είναι το κρασί, να επισκεφθούν το Οινόραμα. Οι δε όχι και τόσο οινογνώστες εξ αυτών θα βρουν απολαυστικά και εξόχως βοηθητικά τα Free Guided Tour Οινοράματος. Οι Όλγα Αντωνιάδου και Μανώλης Γιαμνιαδάκης, ανά ώρα, σε ελληνικά και αγγλικά, περιμένουν τους επισκέπτες στο Οινόραμα 2018 για μία εικονική βόλτα στον ελληνικό αμπελώνα, περιδιαβαίνοντας την έκθεση με μικρά γκρουπ των 6-8 ατόμων. Ανάμεσα σε τόσα πολλά οινικά ενδιαφέροντα, αυτοί, όπως και όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα βραβευμένα κρασιά του φετινού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που μόλις ολοκληρώθηκε, στην επίσημη πρώτη τους, που γίνεται στο Οινόραμα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα