Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 19:24

Η Κρήτη θα βραβεύσει τα καλύτερα ελαιόλαδα για 4η χρονιά

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, καθιερώνοντάς τον πλέον ως θεσμό.

Η έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ στις 12 του μήνα θα ξεκινήσει η αποστολή δειγμάτων. Οι αιτήσεις και τα δείγματα θα γίνονται δεκτά έως τις 12 Μαρτίου. Στις 16 και 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των δειγμάτων στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α. Σ. Ρεθύμνου και στις 18 Μαρτίου η τελετή βράβευσης στο Ρέθυμνο.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν: Επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου, Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Παραγωγοί ή Ομάδες Παραγωγών που διαθέτουν στην αγορά επώνυμο και τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συμβατικής ή/και βιολογικής καλλιέργειας.

Συντονίστρια του διαγωνισμού είναι η έμπειρη γευσιγνώστρια Ελευθερία Γερμανάκη, panel supervisor του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α. Σ. Ρεθύμνου και με πολλαπλές συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η δεκαμελής κριτική επιτροπή απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους εκπαιδευμένους δοκιμαστές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου και έχουν συμμετάσχει ως κριτές σε ελληνικούς ή/και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τους: Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α. Σ. Ρεθύμνου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου και Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα