Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:03

Σπάνια μέλια και νέα προϊόντα στο «9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας»

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και νέα προϊόντα μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο «9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας», το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Περισσότεροι από 250 μικροί Έλληνες παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους, ενώ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός τριών υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας,) μέλι Π.Ο.Π Βυτίνας, μέλι από τη Χάλκη κ.α.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας που παράγουν αγνό, ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι: από τα νησιά (Κέα, Κάλυμνο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Θάσο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Έβρο, Τρίκαλα, Ροδόπη, Πιερία, Ιωάννινα) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία).

Επίσης, θα ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι: την Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00, ενώ το Σάββατο 2/12 και την Κυριακή 3/12 10:00 – 21:00.

Είσοδος 2€ και δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα