Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 18:20

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πλήθους πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας γιόρτασε την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, η Καλαμάτα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον Όρθρο και την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών Θεοκλήτου, Λαρίσης Ιερωνύμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον φερώνυμο μητροπολιτικό ιερό ναό. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας. Ακολούθησε η λιτανεία της ιερής Εικόνας της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε το βίντεο από τον εορτασμό:

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/PbWFi1iDOR4}

Στο εορτασμό εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, τη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα:

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/skhDKVNrFwM}

Ακολούθησε ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έκθεση με τίτλο «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλέξανδρου Χαΐτογλου» στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας, τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και το γεύμα που παρατέθηκε από τον δήμο στους προσκεκλημένους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022