Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 21:08

Μεσσήνη: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τίμησε τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Μεσσήνη τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη.

Το αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι αποτελεί τιμή κι ευλογία η επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε απαγγελία του Δελφικού Ύμνου στον Απόλλωνα 127 π.Χ. και Ύμνος στην Αγία Τριάδα 4ος αι.μ.Χ. σε εκτέλεση Νίκου Ξανθούλη, με λύρα. Ο κ.Ξανθούλης είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Τη βιογραφία του τιμωμένου παρουσίασε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς και στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Θέμελη, καθώς και στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει στην Αρχαία Μεσσήνη. «Αναδείξατε διαχρονικά μία περιοχή και την κάνατε γνωστή παγκοσμίως. Σας αξίζει έπαινος και κάθε τιμή» τόνισε, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον χαιρετισμό του είχε αναφέρει πως ο αρχιεπίσκοπος είχε συμμετάσχει στις ανασκαφικές εργασίες στην Αρχαία Μεσσήνη, αρκετά χρόνια πριν. 

Ο Αρχιεπίσκοπος επέδωσε τα διακριτικά της τιμής στον κ. Θέμελη, ο οποίος συγκινημένος στη συνέχεια αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία και το έργο του, λέγοντας ότι δούλεψε με ενθουσιασμό, εργατικότητα και εντιμότητα.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο =Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, οδήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αλλοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι άλλων φορέων του νομού και πλήθος κόσμου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022