Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 16:36

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Ιερά Μονή Βουλκάνου (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των ανακαινισμένων κτηριακών εγκαταστάσεων, της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Καρθαγένης Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και στους πιστούς αναφέρθηκε στο έργο της αποκαταστάσεως του μοναστηρίου, ευχαρίστησε τον τ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την τ. Γενική Γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την σημαντική συμβολή τους στο έργο, αλλά και όσους εμφανώς ή αφανώς εργάσθηκαν γι᾿ αυτό. Τέλος ευχήθηκε η έφορος και προστάτιδα της Μονής Παναγία Βουλκανιώτισσα, να σκέπει και να βοηθά την Πατρίδα μας και τον φιλόθρησκο Λαό της στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Παρέστησαν επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με αφορμή τα εγκαίνια ο εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κων. Ψυχάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εγκαινιάσθηκε σήμερα ένα ιστορικό μοναστήρι με μακραίωνη ιστορία και προσφορά στο Έθνος και την Εκκλησία. Εδώ εγκαταβίωσαν και ασκήθηκαν εκατοντάδες ψυχές, με γνώμονα την πίστη και την αγάπη τους στο Χριστό και την Μητέρα Του Παναγία. Παραδίδεται στις νέες γενιές για να θυμίζει Ορθοδοξία, Ελλάδα, Πολιτισμό και Ιστορία», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα