Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 16:40

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στα Παλαιολόγεια

Στις εκδηλώσεις των "Παλαιολογείων 2018" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε, με έμφαση στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στον πλανήτη η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, τα εξής: "Η σημερινή Ιερή Ημέρα Μνήμης μας υπενθυμίζει, στο διηνεκές, από την μια πλευρά την θυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στον βωμό της Ιστορίας και της Ελευθερίας.

Και, από την άλλη πλευρά, την απαράμιλλη συμβολή του Βυζαντίου και του Βυζαντινού Πολιτισμού στην διαμόρφωση του κοινού μας σύγχρονου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, το Βυζάντιο -το οποίο όχι μόνο δεν είναι μέρος του Μεσαίωνα αλλά, ο αντίποδάς του, κυριολεκτικώς- αφενός συντήρησε τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης και, αφετέρου, μέσω της Χριστιανικής Διδασκαλίας και Παράδοσης, την εμπλούτισε με θεμελιώδεις αρχές και αξίες, οι οποίες σήμερα συνιστούν πραγματικές αντηρίδες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Πρόκειται για τις αρχές και τις αξίες του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης, μ' έμφαση στον άξονα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Είναι δε ιδίως αυτές οι αρχές και αξίες, οι οποίες δίνουν στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα εφόδια για να διαδραματίσει τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί και που της αρμόζει, μέσα στους ταραγμένους καιρούς μας όπου κρίνεται το μέλλον του Ανθρώπου και της Ανθρωπότητας εν γένει".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Επίτιμος Δημότης Σπάρτης ο μητροπολίτης Ευστάθιος »

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα