Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 15:50

Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως του Χριστού στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή Αναλήψεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού, ο ομώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός στην παραλία της Καλαμάτας.

Κατά τον χθεσινό Εσπερινό και την σημερινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμα του απευθυνόμενος στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος τόνισε την συνεχή παρουσία του Χριστού στη ζωή μας, έστω κι αν ανελήφθη στους ουρανούς. "H παρουσία Του επιβεβαιώνεται με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος ως έκφραση πίστης, ελευθερίας και ενότητος. Και αυτά τα τρία τα βιώσαμε κατά την πρόσφατη κρίση της πανδημίας. Προ πάντων δε την ενότητα όπως αυτή εκφράστηκε με την σοβαρή αντιμετώπιση από μέρους της πολιτείας και της κυβέρνησης αλλά και του καθενός μας. Έτσι καταφέραμε ως Έθνος να είμαστε πρότυπο και να μας αναγνωρίζουν όλα τα υπόλοιπα κράτη αναφορικά με την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε την πανδημία και όχι επιπόλαια και με πειραματισμούς".

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, τηρουμένων των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα