Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 21:39

«Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941» στο Μουσείο Κατσουλίδη για 45 ημέρες (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Το Έπος του ΄40 μέσα από 42 λιθογραφίες Ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζεται για 45 ημέρες στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, στη Μεσσήνη. Μια καινοτόμα παρουσίαση λιθογραφιών που φιλοτεχνήθηκαν εκείνη την εποχή και προβάλλονται μέσα από βιντεοπροβολείς, με μουσική επένδυση της εποχής και τραγούδια. Μια έκθεση που αξίζει να επισκεφθεί ο καθένας από εμάς και που έχει να διδάξει πολλά μικρούς και μεγάλους, κυρίως τους μαθητές που έχουν την ευκαιρία να δουν με έναν ξεχωριστό τρόπο έργα της ιστορικής περιόδου. Τη σκηνοθετική παρουσίαση έχει αναλάβει ο Νησιώτης, βραβευμένος σκηνοθέτης Ιωάννης Γρηγορόπουλος.

Η έκθεση «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941» εγκαινιάστηκε την Παρασκευή και διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2019. Το Μουσείο για το λόγο αυτό θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι (εκτός Τρίτης).

Δείτε το βίντεο:

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη», στο Μουσείο (Καρατζά 15, Μεσσήνη. Τηλ/fax: 2722024212).

Στην τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μίλησε για έναν χώρο πολιτιστικής αναφοράς για τον δήμο, έναν κόμβο διασύνδεσης της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος μίλησε για μια κυψέλη πολιτισμού, τονίζοντας τη σημαντική συνεισφορά ρου Τάκη Κατσουλίδη στον πολιτισμό του τόπου και της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη» Νίκος Ρούτσης, ενώ ο χαράκτης - καλλιτέχνης Τάκης Κατσουλίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Νησιώτες και όχι μόνο, που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση. Αναφέρθηκε στην ιδέα της εν λόγω παρουσίασης,  με αφορμή μια έκθεση του Van Gogh στην Αθήνα, και την υλοποίησή της με τη συνδρομή του Ι. Γρηγορόπουλου.

Ο συλλέκτης Νικήτας Σταυρινάκης, από τη μεριά του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας των εν λόγω έργων, μέσα από πραγματικά γεγονότα και φανταστική απεικόνιση.

Διαβάστε ακόμα: 

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-1941» στο Μουσείο Κατσουλίδη

Ο Ελληνο-Ιταλικός πόλεμος στο Μουσείο Τάκη Κατσουλίδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα