Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 13:30

Ο Σύλλογος "Φίλες της Αγάπης" σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Μια ακόμη επιτυχημένη εκδρομή διοργανώθηκε απο τον Σύλλογο "Φιλες της Αγάπης", αυτη τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Την περασμενη Πεμπτη 10 Οκτωβριου μέλη και φίλες του σωματείου ξεκίνησαν ενα όμορφο ταξίδι με προορισμό την "πολη των πολεων", την Βασιλεύουσα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και κυρίως την καλή διάθεση, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, έφτασαν στον τελικό τους προορισμό. Πρώτη στάση στην Πόλη, η Βλαχερνα και ο ιστορικός ναός της Θεοτόκου.

Φεύγοντας από την Παναγία των Βλαχερνών, σειρά είχε η κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά του Βοσπόρου. Αφού θαύμασαν τα υπέροχα ιστορικα μνημεία - με την Αγια Σοφιά, να δεσπόζει επιβλητικά - στην Ευρωπαϊκή πλευρά και τα αρχοντικά σπίτια στην Ασιατική, κατέληξαν για μια σύντομη βόλτα στην Αιγυπτιακή  αγορά με τα περίφημα μπαχαρικά και γλυκά.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ. Επόμενη στάση ο Βυζαντινός  Ιπποδρομος,που αν και απογυμνωμένος, χάριν των Σταυροφόρων  απο τα περίφημα γλυπτά του, καταφέρνει να χαρίζει κατι από την παλιά του αίγλη.

Στην συνέχεια επικέφθηκαν την Αγια Σοφια. Ο επιβλητικός ναός, το σύμβολο της Ορθοδοξίας στέκεται αναλύωτο στον χρόνο, αγέρωχο και μεγαλειώδες, ικανό να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και στις ένδοξες σελιδες της ιστορίας μας. 

Τέλος, το ταξίδι της επιστροφής,με τις απαραίτητες στάσεις ηταν ξεκούραστο και μία ακόμη εκδρομή  έφτασε στο τελος της.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα