Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 22:55

Οι «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» συνεχίζονται αύριο στη Μεσσήνη

Στη Μεσσήνη θα συνεχιστούν αύριο οι δράσεις του ενημερωτικού προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία».

Το πρόγραμμα, που αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, διεξάγεται από τον Ιούνιο σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, στη Λογγά το περασμένο Σάββατο, 60 κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, καθώς και να ενημερωθούν με διαλέξεις για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Επόμενοι σταθμοί της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα αποτελέσουν η Μεσσήνη αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου και ο Αριστομένης στις 21 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Δεκέμβριο, θα ακολουθήσουν η Κυπαρισσία, οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά.

Ειδικότερα για τη Μεσσήνη αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις διαλέξεις «Διαβήτης και Καρδιά», από τον Ειδικό Καρδιολόγο, Επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Εμμανουήλ Μάκαρη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα