Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 16:37

Ρόδος: Εκπαίδευση διαχείρισης περιστατικών μετά από σεισμούς, φωτιές και τρομοκρατικά χτυπήματα

Την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00 πμ στο λιμάνι της Ρόδου θα πραγματοποιηθεί διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας διαχείρισης τρομοκρατικού χτυπήματος εν πλω και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 20.00 μμ. στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στην Πινακοθήκη, θα πραγματοποιηθεί διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας στην ιατρική διαχείριση συμβάντων μετά από σεισμό και εκδήλωση φωτιάς, στο πλαίσιο του 9ο Διεθνούς Συνεδρίου "Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών".

Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι Χειρουργοί Τραύματος, Επειγοντολόγοι και ιατροί άλλων ειδικοτήτων από 10 χώρες με μεγάλη ακαδημαϊκή και πρακτική εμπλοκή στην παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας μετά από καταστροφικά γεγονότα, θα συμμετάσχουν στις διακλαδικές ασκήσεις στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019.

 

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών" διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών" της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με διευθυντή τον Καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή, σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με επικεφαλής τον Καθηγητή Αριστομένη Εξαδάκτυλο. Σε τοπικό επίπεδο φορείς συνδιοργάνωσης του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς, το Λιμεναρχείο Ρόδου, η 95η ΑΔΤΕ, το Λιμενικό Ταμείο, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, τα ιδιωτικά σχολεία "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" και "ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα