Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 15:58

Χορωδίες από 15 χώρες στον Διεθνή Διαγωνισμό Καλαμάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για τρίτη χρονιά με τη συμμετοχή 38 χορωδιών από 15 χώρες από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα. Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στην Τέντα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 13 Οκτωβρίου και στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, διαγωνισμοί, πολλές δράσεις μεταξύ των οποίων και παρέλαση των χορωδών.
Ειδικότερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μίλησε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ως οργανωτικός υπεύθυνος, αναφέροντας πως είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που γίνεται κάθε δύο χρόνια και η συμμετοχή είναι μεγάλη από όλο το κόσμο. Είναι ένα πρόγραμμα που ο δήμος Καλαμάτας οργανώνει πολλούς μήνες σε συνεργασία με την Ιnterkultur.
 
Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο οποίος τόνισε πως έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη προετοιμασία και επιθυμούν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπο της Καλαμάτας μέσα από αυτή την εκδήλωση. Έτσι λοιπόν η Καλαμάτα πρέπει να γιορτάσει  σε αυτό το μεγάλο γεγονός.
Επιπλέον ο Κώστας Νικολέας, καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, παρουσίασε τις συμμετοχές των χορωδιών.
 
Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν φιλαρμονικές από την Τρίπολη και την Καλαμάτα, χορωδίες μαθητών και η μπάντα της αεροπορίας. Συγκεκριμένα από την Καλαμάτα θα συμμετέχει η χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, η Ένωση φίλων μουσικής Κάλαμάτας- Αρμονία, Μαθητές και απόφοιτοι από το Μουσικό σχολείο Καλαμάτας, Μελίφωνο, Μουσικός Σύλλογος Καλαμάτας-Ορφεύς, Sonorae. Επίσης από Σπάρτη, Πάτρα, Γύθειο, Αθήνα και χώρες του εξωτερικού όπως Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σλοβενία και Σουηδία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα