Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 14:21

Οι άνδρες μαγειρεύουν για τις γυναίκες "τη μακαρονάδα της ισότητας" στην Καλαμάτα

Οι άνδρες μαγειρεύουν για τις γυναίκες "την μακαρονάδα της ισότητας" σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη των διαφορών ανάμεσα στο ανδρικό και γυναικείο φύλο, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Είναι μια ιδέα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στο Συμβουλευτικό Κέντρο χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε.

Ειδικότερα στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν στελέχη του Κέντρου και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο δήμος Καλαμάτας στηρίζει τις συγκεκριμένες δράσεις αλλά και το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών. Επιπλέον ανέφερε πως υπάρχει η διάθεση να εξεταστεί η δημιουργία ενός καλύτερου χώρου που θα φιλοξενήσει το Κέντρο. 

Με αφορμή του "Street Cooking" είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την ισότητα των δύο φύλων, τόνισε η Ψυχολόγος Δήμητρα Μιχαλοπούλου στην συνέντευξη Τύπου. Επίσης επεσήμανε πως η δράση αυτή γίνεται για να φανεί πόσο ευαισθητοποιημένος είναι ο κόσμος με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει από αυτή την "μακαρονάδα της ισότητας" και επιπλέον να ενημερωθεί. "Πρέπει επιτέλους να γίνει άρση των διαφορών μεταξύ των δύο φύλων" υποστηρίζει η Δήμητρα Μιχαλοπούλου.

Επίσης τον λόγο είχε και η Κοινωνιολόγος Σοφία Κατσίποδα, η οποία είπε πως αυτή η δράση είναι μια συλλογική προσπάθεια που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει διότι η διάσταση του φαινομένου της βίας είναι αρκετά μεγάλη. "Οι γυναίκες πρέπει να σπάσουν τις σιωπή τους και το σύστημα θα τις στηρίξει". Ενώ καλεί όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία να επισκεφθούν το Κέντρο το οποίο μπορεί να προσφέρει την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται η καθεμία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καλαμάτας λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια εδρεύει:  Περρωτού και Μαντίκλου Καλαμάτα, τηλ. επικοινωνίας 2721 099225

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα