Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 15:30

Καλαμάτα: Στόχος η πρόληψη για τις φυσικές καταστροφές

Καλαμάτα: Στόχος η πρόληψη για τις φυσικές καταστροφές

Με βαρύτητα στο θέμα των φυσικών καταστροφών έγινε η ημερίδα "Φυσικές καταστροφές και Πολιτική Προστασία" στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, που διοργανώνει η δημοτική παράταξη "Καλαμάτα τόπος ζωής".

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σημαντικά θέματα από τους ομιλητές και τους παριστάμενους για την ανάγκη των ληφθέντων μέτρων για κάθε λογής καταστροφή όπως σεισμοί, πλημμύρες κ.ά.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δρ. Σεισμολόγος, πρόεδρος συστήματος προειδοποίησης για τσουνάμι της UNESCO, επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε., τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για τσουνάμι.

Ο  Ιωάννης Κουκουβέλας, Καθηγητής Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, λέγοντας ότι η χώρα μας είναι δύσκολη περιοχή, καθώς οι γεωλογικές συνθήκες είναι δύσκολες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ρήγματα και στο πώς ένα ρήγμα δημιουργεί προβλήματα.

Επιπλέον η Τόνια Κουζή επικεφαλής της "Καλαμάτα τόπος ζωής" έθιξε τα κακώς κείμενα της περιοχής και στάθηκε σε καταπατήσεις του παρελθόντος. Ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ενώ παρών ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαραβάς.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022