Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 20:47

"Το Άγγιγμα ενός Αγγέλου" στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Το "Άγγιγμα ενός Αγγέλου", του οποίου η παραγωγή πήρε πέντε χρόνια, είναι η επιλογή του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ για την προβολή της ερχόμενης Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. .

Πρόκειται για μια πολύ προσωπική, ποιητική ιστορία ενός κωφού άντρα που επιστρέφει στα μέρη όπου βρήκε καταφύγιο ως παιδί. Βρίσκει τις κρυψώνες του, ανασύροντας φρικιαστικές αναμνήσεις. Οι ήχοι επιστρέφουν, οι οποίοι όπως περιγράφει ‘ήταν κλεισμένοι μέσα του σαν σε όστρακο’. Ο ήρωάς μας, ο Henryk Schoenker, θυμάται τους ανθρώπους που, κυριευμένοι από φόβο αρνήθηκαν να βοηθήσουν, και εκείνους που ανιδιοτελώς ρίσκαραν τις ζωές τους. Δεν πρόκειται για ιστορία πολέμου αλλά για μια αναφορά για το πώς ακόμα και η μικρότερη χειρονομία μπορεί να σώσει μια ζωή.

Η ταινία παρουσιάζει παντελώς άγνωστα γεγονότα για την ύπαρξη ενός αποτυχημένου Γραφείου Μετανάστευσης Εβραίων στην Παλαιστίνη στην πόλη του Άουσβιτς, το οποίο διαχειριζόταν ο πατέρας του Schoenker. Τι πήγε τόσο στραβά σε ένα μέρος το οποίο αργότερα έγινε διάσημο για τους θαλάμους αερίων του; Ο Schoenker μιλάει για αυτό τολμηρά, κοιτώντας απευθείας τον θεατή στα μάτια.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11, πίσω από το κτήριο της Φιλαρμονικής), θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 του μήνα, στις 8 μ.μ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα "Ασσόδυο" (Παναγιώτης Βιώνης, Πάνος Ταντής, Ελένη Χρηστίδου).

Τέλος, η Αντιφασιστική Κίνηση Μεσσηνίας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στις 7 μ.μ. στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, όπου θα συζητηθούν το περιεχόμενο και οι άξονες του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού φεστιβάλ, που, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει το φθινόπωρο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα