Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 16:18

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε ευάλωτες ομάδες από τον ΕΕΣ Μεσσηνίας (Βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών φέτος ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας δίνει τη δυνατότητα σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες να εκπαιδευτούν και να μάθουν να προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες. 

Συγκεκριμένα στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ, η Δήμητρα Ψαρούλη, πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας, επεσήμανε πως ο Ερυθρός Σταυρός θα συνεργαστεί με έξι φορείς της πόλης και θα εκπαιδεύσει συγκεκριμένες αποκλεισμένες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν γνώση των Πρώτων Βοηθειών. "Όλοι πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε και να μπορούμε να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας όταν χρειαστεί" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι η αντιμετώπιση του αποκλεισμού μέσα από την γνώση των πρώτων βοηθειών. Τέλος η Δήμητρα Ψαρούλη τόνισε πως ο Ερυθρός Σταυρός έχει καταξιωμένες νοσηλεύτριες οι οποίες είναι άριστα εκπαιδευμένες

Μεταξύ άλλων μίλησε και ο Κων. Σαραβελάκης από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, λέγοντας πως είναι μία πολύ καλή δράση η συγκεκριμένη και καλό θα ήταν να συνεχίσουν τέτοιου είδους δράσεις. Επίσης ο Γιώργος Παπαμακάριος από τα ΚΕΘΕΑ Κύτταρο επεσήμανε πως είναι ένα μήνυμα που τους αφορά απόλυτα, η Ιωάννα Καραμήτρη υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ καθώς και ο Γιώργος Λαζαρίδης Πρωταθλητής με αμαξίδιο και ο Θανάσης Ξυπόλητος από τον Σύλλογο ΑμεΑ Μεσσηνίας. 

Δείτε το Βίντεο:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα