Συγκεκριμένα στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ, η Δήμητρα Ψαρούλη, πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας, επεσήμανε πως ο Ερυθρός Σταυρός θα συνεργαστεί με έξι φορείς της πόλης και θα εκπαιδεύσει συγκεκριμένες αποκλεισμένες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν γνώση των Πρώτων Βοηθειών. "Όλοι πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε και να μπορούμε να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας όταν χρειαστεί" ανέφερε μεταξύ άλλων.
Κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι η αντιμετώπιση του αποκλεισμού μέσα από την γνώση των πρώτων βοηθειών. Τέλος η Δήμητρα Ψαρούλη τόνισε πως ο Ερυθρός Σταυρός έχει καταξιωμένες νοσηλεύτριες οι οποίες είναι άριστα εκπαιδευμένες
Μεταξύ άλλων μίλησε και ο Κων. Σαραβελάκης από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, λέγοντας πως είναι μία πολύ καλή δράση η συγκεκριμένη και καλό θα ήταν να συνεχίσουν τέτοιου είδους δράσεις. Επίσης ο Γιώργος Παπαμακάριος από τα ΚΕΘΕΑ Κύτταρο επεσήμανε πως είναι ένα μήνυμα που τους αφορά απόλυτα, η Ιωάννα Καραμήτρη υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ καθώς και ο Γιώργος Λαζαρίδης Πρωταθλητής με αμαξίδιο και ο Θανάσης Ξυπόλητος από τον Σύλλογο ΑμεΑ Μεσσηνίας.
Δείτε το Βίντεο:
{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/XzbirdPr8wc}