Οι ορυζώνες της Μεσσήνης παρουσιάστηκαν από τη Ντίντα Πλεμμένου, η ιστορία του σιδηροδρομικού σταθμού από τον Σάκη Μαρκόπουλο, η πολιτιστική ζωή της πόλης από την Τασιάννα Κροντήρη, η Μπούκα και το Τελωνείο από το Νίκο Τερζή και η περιοχή της πλατείας από το Νίκο Ρούτση.
Μια εκδήλωση που περιελάμβανε λόγο και εικόνες από τα παλιά αλλά και μουσικές και τραγούδια από τη χορωδία του Σωματείου καθώς και χορευτικά από τη σχολή χορού “Κίνησης Τέχνη”.
Στη σημασία του εθελοντισμού και στην επέτειο των 13 χρόνων προσφοράς του Σωματείου αναφέρθηκε η πρόεδρος Ντίνα Αντωνάκου – Γκότση η οποία στάθηκε και στη συμβολή του Ηλία Μπιτσάνη στην όλη προσπάθεια.
Στο κατάμεστο θεατράκι οι παλαιότεροι θυμήθηκαν εικόνες της πόλης και οι νεότεροι έμαθαν για τα σημαντικότερα ίσως κομμάτια της ιστορίας της.
https://eforigi.com.gr/news/ekdiloseis/item/8176-to-nisi-mesa-apo-symvola-parousiase-to-somateio-ethelonton-messinis-fotografies#sigProIddfafc77869