Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 20:30

Δεν κάνει πίσω ο Σύλλογος "Αγία Τριάδα" - "Στοχευμένα άδικη και παράνομη" η αναβολή της παράστασης "Νύφες"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Παράνομη και στοχευμένα άδικη" χαρακτηρίζει την αιφνίδια απόφαση του Δ.Σ. της Φάρις για την αναβολή της παράστασής του "Νύφες" στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αγία Τριάδα", σε ανακοίνωση του οποίου καθίσταται σαφές πως η ζημία, "υλική και ηθική βλάβη είναι δεδομένη και θα αναζητηθεί". Επισημαίνεται ωστόσο πως: "Κατά τα λοιπά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Φθινόπωρο, οπότε και θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της παράστασής μας", η οποία είχε προγραμματισθεί στις 4 Αυγούστου.

Χωρίς λοιπόν κάποιο πειστικό λόγο και με ανεπίσημο τρόπο, όπως αναφέρει ο σύλλογος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αποφασίστηκε από το ΔΣ της ΦΑΡΙΣ να αναβληθεί η παράσταση. Η αιτία της αναβολής, σε δήλωση του ΔΣ ΦΑΡΙΣ, αποδίδεται σε κάποιες ζημιές που έχουν προκληθεί στο Μέγαρο Χορού παλαιότερα, χωρίς συγκεκριμένες όμως αναφορές. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγία Τριάδα": 

Η παράσταση του συλλόγου μας με τον τίτλο "ΝΥΦΕΣ", η οποία είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου 2019, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, αναβλήθηκε.
Η σκηνή του Μεγάρου Χορού είχε παραχωρηθεί στο σύλλογό μας δυνάμει της υπ’ αριθμ. 112/2019 αποφάσεως του Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ. Ως είναι λογικό, ο σύλλογός μας προετοιμαζόταν εντατικά για την πραγματοποίησή της, τόσο από πλευράς προετοιμασίας του ανθρωπίνου δυναμικού, όσο και από πλευράς διοργανώσεως, ενδεικτικώς έχοντας συνάψει συμβάσεις και έχοντας καταβάλει σε ορισμένες περιπτώσεις και σχετικές προκαταβολές σε μουσικούς, ηχολήπτες, φωτογράφους, βιντεολήπτες, έχοντας μισθώσει φορεσιές και δωμάτια ξενοδοχείου για την φιλοξενία μελών χορευτικής ομάδας με έδρα την Αθήνα, η οποία θα συμμετείχε στην παράσταση.
Την Τρίτη, 23 Ιουλίου όλως αιφνιδίως, συνεκλήθη εκτάκτως ΔΣ της ΦΑΡΙΣ, απουσιάζοντος του Προέδρου του, κου Ιωάννη Δούζη, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ανάκληση ειδικά της ως άνω αποφάσεως. Ας σημειωθεί πως για τη σύγκληση του Δ.Σ. ενημερωθήκαμε «παρασκηνιακά» και όχι με τρόπο επίσημο. Το ΔΣ της ΦΑΡΙΣ συνεδρίασε την 24η Ιουλίου, προεδρεύοντος του κου Αθανασίου Ηλιόπουλου, Αντιπροέδρου και κατά πλειοψηφία (ψηφισάντων υπέρ της ανάκλησης των κ.κ. Αναστασίας Μπελογιάννη, Χρήστου Κορομηλά, Δημητρίου Μπούχαλη, Αναστασίας Φοίφα, Χρυσής Λιάππα και Αθανασίου Ηλιόπουλου) ανακάλεσε την ως άνω απόφασή του επικαλούμενο ως δήθεν αιτιολογία αορίστως ζημίες που προκλήθηκαν από ιδιώτη, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το Μέγαρο Χορού στο παρελθόν. Τόσο στην εν λόγω συνεδρίαση όσο και σε μεταγενέστερη δήλωση του κου Αθανασίου Ηλιόπουλου, δεν κατονομάστηκε ο «φορέας», «ιδιώτης» ή «σύλλογος» που προκάλεσε ζημίες στο Μέγαρο ούτε ο λόγος για τον οποίο δεν αναζητήθηκαν ευθύνες ειδικά από αυτόν. Από μια πρόχειρη αναζήτηση στη Διαύγεια προκύπτει ότι το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Χορού είχε παραχωρηθεί σε μια εταιρεία, μια ιδιωτική επιχείρηση και ένα σωματείο, η πρώτη επιστημονικού χαρακτήρα, η δεύτερη αξιόλογη σχολή χορού, το δε τρίτο ένα από τα παλαιότερα πολιτιστικά σωματεία της πόλης μας εγνωσμένου κύρους. Είναι προφανές ότι ζημίες ουδέποτε προκλήθηκαν, αντιθέτως τα μέλη του Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ χρειάζονταν μια πρόχειρη δικαιολογία για την αδικαιολόγητη απόφασή τους. Εκ των ψηφισάντων δε υπέρ της ανάκλησης οι κ.κ. Αναστασία Μπελογιάννη, Δημήτριος Μπούχαλης, Αναστασία Φοίφα και Χρυσή Λιάππα είχαν ψηφίσει την 2α Ιουλίου υπέρ της παραχώρησης του Μεγάρου Χορού στο σύλλογό μας, παρ’ όλα αυτά δεν αισθάνθηκαν ως μέλη του ΔΣ μιας Κοινωφελούς Επιχείρησης την υποχρέωση να αιτιολογήσουν επαρκώς τη μεταστροφή τους αυτή.
Περαιτέρω, παρά το γεγονός πως ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΦΑΡΙΣ και προεδρεύσας του ΔΣ της 24ης Ιουλίου έκανε λόγο για αναστολή δήθεν της παραχωρήσεως του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας σε συλλόγους γενικά, επρόκειτο ειδικώς για ανάκληση τής αφορώσας το σύλλογό μας παραχώρησης, δεδομένου ότι τουλάχιστον μία ακόμη εκδήλωση σωματείου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού το προσεχές χρονικό διάστημα. Θεωρούμε συνεπώς την απόφαση αυτή παράνομη και στοχευμένα άδικη κατά του συλλόγου μας, η ζημία του οποίου, υλική και ηθική βλάβη είναι δεδομένη και θα αναζητηθεί.
Κατά τα λοιπά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Φθινόπωρο, οπότε και θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της παράστασής μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα