Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 13:00

Η Πειραματική Σκηνή για 11η χρονιά στο Διαβολίτσι

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα συμμετάσχει για ενδέκατη χρονιά στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού Αύγουστου στο θεατράκι «Σταθία Κωνσταντακοπούλου», στο Διαβολίτσι, τιμώντας την μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα παρουσιάσει την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» και την Παρασκευή 26 Ιουλίου, την ίδια ώρα, την παράσταση κουκλοθέατρου «Το νησί των συναισθημάτων» του Σέργιου Σοφικίτη, μία ιστορία από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο δρόμος των δακρύων».

Οι «Τρωάδες» είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη. Είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Η απόδοση του κειμένου είναι του Θανάση Βαλτινού, η σκηνοθεσία της Δέσποινας Δρεπανιά, η μουσική του Χρήστου Λεοντή. Η μουσική διδασκαλία των χορικών είναι της Κατερίνας Πετρουλάκη, τα σκηνικά της Κατερίνας Μηλιαρέση και τα κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Την αφίσα φιλοτέχνησε ο Νίκος Τζαβάρας.

«Το νησί των συναισθημάτων αποτελεί μια τρυφερή μικρή ιστορία που μιλάει για τα ανθρώπινα συναισθήματα , την προστασία του περιβάλλοντος, τους χαρακτήρες των ανθρώπων, τη σημαντική παρουσία της αγάπης στη ζωή μας και που θα μπορέσουμε να βρούμε βοήθεια όταν ο πόνος της απώλειας μας κατακλύζει. Συντελεστές είναι οι Σέργιος Σοφικίτης (διασκευή θεατρικού κειμένου), Κατερίνα Πετρουλάκη (επιμέλεια μουσικής), Κατερίνα Μηλιαρέση (κατασκευή σκηνικού), Λέττα Πετρουλάκη (κουκλοκατασκευαστές), Φανή Αλεξανδρίδη, Γιώτα Βασιλειάδη, Ιωάννα Κωστοπούλου, Κατερίνα Πετρουάλακη, Πέγκυ Σούλιου (εμψύχωση), Τζένη Ντεκελέ (αφίσα), Γιώργος Μίνος (φωτισμοί), Νίκος Τζαβάρας (φωτογραφίες, Video), Κουκλοπαρέα Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας (σκηνοθεσία).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα