Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 17:57

"Showcase Festival" στο λιμάνι Καλαμάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με πιστοποιημένες γύρω στις 200 συμμετοχές θα γίνει την Κυριακή και ώρα 9 μ.μ., σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας, το 1ο Φεστιβάλ Ανάδειξης Δημιουργίας και Προβολής Ταλέντου Μουσικών και Χορευτικών σχημάτων «SHOWCASE Festival».

Το SHOWCASE Festival (Music & Dance Art Performances) ξεκινά στην Καλαμάτα, ως την κατεξοχήν ‘πόλη του χορού’. Το ίδιο περιλαμβάνει την συμμετοχή μουσικών και χορευτικών ομάδων από την Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και στοχεύει στην καθιέρωση ετήσιου SHOWCASE Festival ανάδειξης δημιουργίας, του έργου, των δεξιοτήτων και του ταλέντου που έχει καλλιεργηθεί στον χορό και τη μουσική. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που βραβεύει την πολιτιστική δημιουργία σε αυτές τις τέχνες. Αναδεικνύει πρωτότυπες χορευτικές και μουσικές ομάδες του τόπου και προβάλλει το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο της διάδοσης του χορού και της μουσικής ως μορφές έκφρασης, τέχνης και πολιτισμού.

Στόχος της καλοκαιρινής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας του τόπου, μέσα από την διαφορετικότητα και την καινοτομία μουσικών και χορευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Η εν λόγω διοργάνωση προσθέτει υπεραξία στο πολιτιστικό προϊόν της πόλης της Καλαμάτας, η οποία είναι τουριστικός προορισμός και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις –φεστιβάλ αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η προσέλκυση κόσμου από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα θα ζωντανέψει την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και θα αναβαθμίσει την πολιτιστική δράση. Σκοπός είναι πάντα η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως μαγευτικού προορισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Η εκδήλωση - φεστιβάλ διοργανώνεται από την PolisArt σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Dance Challenge’, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και άλλων φορέων. Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη γενική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η Νίνα Δράκου.

Συμμετέχοντες στο πρώτο SHOWCASE Festival2019

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ‘Μαρία Κάλλας’ (Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής, Υπεύθυνος καθηγητής-Μαέστρος: Πέτρος Κατσούλης), 2.Καθηγητής πνευστών και Μαέστρος Συνόλων Δυτικής Μάνης: Τάσος Δράμπαλης, 3.Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης (Μουσικό σύνολο Σαξοφώνων ‘messinSaX ‘ Μαέστρος: Γιώργος Μανδρουλέας, 4.Νεανική χορωδία ‘Hakuna Matata’ Γιώργου Σκλήκα.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Dance Studio Maria Lada Καλαμάτας, 2.Fame Dance Academy Καλαμάτας, 3.Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, 4.Baila Fuerte DC Καλαμάτας, 5.Σχολή Γυμναστικής Έφης Κουδούνη ‘Physical’ Καλαμάτας, 6.Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας, 7.Άθλος Καλαμάτας, 8.Dancesport Hall Πάτρας, 9.Dikaia Oriental Artist Αθήνας, 10.Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πετρούπολης Αττικής, 11.‘SnapSteps’ Αθήνας, 12. Byron Espin Dance Team Αθήνας, 13. Tango Impulsivo Αθήνας, 14. Bollywood Danza Club Κ. Αχαγιάς, 15.Christina’s Dance Studio Σπάρτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα