Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 11:00

Η Μεσσηνία χορεύει για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Μεσσηνία χορεύει για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, με τη συνεργασία και συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων - Σχολών χορού της Μεσσηνίας την Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στο λιμάνι Καλαμάτας. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες χορευτικές παραστάσεις από κάθε σύλλογο – σχολή χορού, καθώς και σύντομη ομιλία για την τέχνη του χορού, την ιστορία του, τη σημασία του για την κοινωνία και τον παγκόσμιο χαρακτήρα. Πρόκειται για ανοιχτή χορευτική εκδήλωση σε αρκετά είδη χορού όπου προτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν κι αυτοί ενεργά.
Ο χορός είναι τέχνη και η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορούν να χορέψουν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Εκτός από την Καλαμάτα, θα συμμετάσχουν χορευτές και από Μεσσήνη, Γαργαλιάννους, Κυπαρισσία, καθώς και επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας της Αθήνας και της Πάτρας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την PolisArt και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Dance Challenge’ με την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της Unesco. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή και συγγραφέα Ζαν - Ζορζ - Νοβέρ (1727-1810)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα