Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 11:36

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Βράβευση του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον Νίκο Φλώρο, Αρκά καλλιτέχνη που έκανε πράξη την «πολιτιστική διπλωματία», βράβευσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Οι δημιουργίες του, Νίκου Φλώρου, με κύριο υλικό το αλουμίνιο, πατεντάρονται και τα έργα του φιλοτεχνούνται σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών σημαντικών μουσείων όπως: η Ρωσική Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, το Κρατικό Μουσείο Tsarytsino στη Μόσχα, το Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, το Παλάτι του Hofburg στη Βιέννη και το Teatro Communale στην Μπολόνια της Ιταλίας. Μεταξύ άλλων, σημαντική τιμή ήταν και η φιλοξενία για πρώτη φορά Έλληνα καλλιτέχνη στο Museo del Greco στο Τολέδο της Ισπανίας.
Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε η δημοσιογράφος - ιστορικός Εύα Γαλανιάδη, η οποία κατά την παρουσίασή της, χαρακτήρισε τον Νίκο Φλώρο ως πρεσβευτή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο. Επικεντρωμένη στη δράση του
Επιμελητηρίου «ο πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα» η Εύα Γαλανιάδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο επιχειρηματίας δουλεύει με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά. Μήπως, λοιπόν, η επιχειρηματικότητα είναι και τέχνη;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα