Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 14:04

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου για τη σημασία της ελιάς και του ελαιολάδου (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Η συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας στον ρόλο της ελιάς και του ελαιολάδου, μέσα από μεταπτυχιακά προγράμματα, βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Σκοπός της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση των φοιτητών για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας ελιάς και Ελαιολάδου, καθώς και η άμεση κοινωνικοποίηση του προγράμματος σπουδών, σχετικό με την ελαιοπαραγωγή.
Η κάμερα της Εύφορης Γης, βρέθηκε στην εκδήλωση και μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Αλεγάκη, φοιτητή του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος,ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ενημέρωσης του κόσμου για τα ζητήματα που αφορούν την ελαιοπαραγωγή, αφού ο κλάδος αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και του πρωτογενή τομέα της χώρας.
Πρόσθεσε πως το ελαιόλαδο και τα προϊόντα της ελιάς, εμφανίζονται ιδιαίτερα περιζήτητα στο αγοραστικό κοινό του εξωτερικού, γεγονός που τα καθιστά ανταγωνιστικά.
Τέλος μας ενημέρωσε, για τη λειτουργία ειδικού εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου, στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Ομιλητές της εκδήλωσης, ο Γιώργος Ζακυνθινός, καθηγητής, αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΤΕΓ - ΤΤΔ και πρόεδρος του τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων, ο Βασίλης Δημόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής τμ. Τεχνολογίας Γεωπονίας και διευθυντής εργαστηρίου γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο Γιάννης Πάζιος, αν. γεν. διευθυντής Αγροτικού Συναιτερισμού, "Ένωση Μεσσηνίας", ο Δημήτρης Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής, τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας και αντιπρύτανης ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης και να καταθέσει σχετικές ερωτήσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ:


Δείτε φωτογραφίες:


Ρεπορτάζ: Αθηνά Πουλοπούλου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα