Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 11:06

Καλαμάτα: Εντυπωσιακές δημιουργίες ανθοδετικής από κορυφαίους δημιουργούς του κόσμου (βίντεο - φωτογραφίες)

Η πιο σύγχρονες τάσεις στην ανθοδετική σε όλο τον κόσμο, οι δημιουργίες που θα στολίσουν κάθε υψηλής αισθητικής γεγονός, παρουσιάστηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Λουλουδιών και στον διαγωνισμό ανθοδετικής τέχνης που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα. Η απονομή των βραβείων έγινε στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ρωσίδα Olga Sharova. Βραβεύθηκαν ακόμα 5 Έλληνες και 6 ξένοι, όλοι κορυφαίοι δημιουργοί του χώρου.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ιταλός Fransesco Maino και τρίτος ο Γιώργος Νικολακόπουλος που αναδείχθηκε επίσης στην πρώτη θέση των ελληνικών συμμετοχών.  

Τη σημαντική αυτή διοργάνωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και ανταγωνίζεται μεγάλες αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού,  διοργάνωσαν το ΤΕΙ Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δείτε το βίντεο:

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανθοδετικής τέχνης που έγινε στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ λουλουδιών διαγωνίστηκαν σε μια καλλιτεχνική επίδειξη υψηλής αισθητικής floral designers από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ακόμα διακρίθηκαν οι: Oana Lamba, Marianna Debchinskaya, Aire Reenumagi, Alla Stefanyk, Mikhail Chudnovets, Παναγιώτης Τσιαμουρας, Νίκος Πλιάκος, Χρήστος Μουδούρης και Τάκης Ζεμπίλης.

Η διοργάνωση έγινε με την επιμέλεια του επ. καθηγητή Αναστάσιο Δάρρας και της Άννας Κοστρίβα από το διδακτικό προσωπικό, τη συμβολή των οποίων τόνισε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μάριος Βαλλιάνος πριν την απονομή των βραβείων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα