Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 17:12

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας διεξάγεται τον Δεκέμβριο, στο ΣΕΦ

Τη δυνατότητα να δοκιμάσουν προϊόντα μελιού από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα έχουν οι επισκέπτες του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση μελιού που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Φέτος, τιμώμενη Περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Γιάννης Κάκκος σημείωσε «το φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας με την παράλληλη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου του κλάδου έχει καταστεί το σημαντικότερο γεγονός στον τομέα του, ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 100.000 επισκέπτες τα τελευταία 8 χρόνια». Προσέθεσε δε ότι «οι επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και το γεγονός ότι αποτελεί τη μόνη εξειδικευμένη έκθεση μελισσοκομίας και μελισσοκομικού εξοπλισμού στη χώρα, έθεσαν τις βάσεις για μια διοργάνωση που έμελλε να αποτελέσει σταθμό για τον κλάδο».

Στο ΣΕΦ θα βρίσκονται περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί από μέρη όπως η Βυτίνα, η Κρήτη, η Πιερία, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, και Ιωάννινα. Απώτερος στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Όσοι βρεθούν στο Φαληρικό Στάδιο, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν σπάνια είδη μελιού και μελωμένα φρούτα, να δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι αλλά και να γνωρίσουν διατροφολόγους από τους οποίους θα ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού.

Επίσης, θα ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα