Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 13:36

Ανοίγει η αυλαία για τα Θερμοπύλεια 2018

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, αλλά και με μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, ξεκινούν το Σάββατο 25 Αυγούστου τα «Θερμοπύλεια 2018», μια γιορτή ιστορίας και πολιτισμού!

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα των φετινών Θερμοπυλείων που θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα φτάσει στο Κάστρο Λαμίας στις 12 και μισή όπου θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης και θα ξεναγηθεί στo αρχαιολογικό μουσείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ. Ευθυμία Καράντζαλη. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας στις 14:30 στον «Πολυχώρο Πολιτεία» στον Άγιο Λουκά.

Τα «Θερμοπύλεια 2018» θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα στο Μνημείο του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες, με τους Αγώνες Επίδειξης Τοξοβολίας που θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Αναλυτικό πρόγραμμα:

  • 7 παρά 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα αφιχθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών.
  • 7 το απόγευμα τελικές βολές Αγώνων Επίδειξης Τοξοβολίας.
  • 7 και μισή το απόγευμα λήξη των Αγώνων.
  • 8 παρά 20 το βράδυ χαιρετισμός δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη.
  • 8 παρά τέταρτο το βράδυ χαιρετισμός πρώην υπουργού κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.
  • 8 παρά 10 το βράδυ ομιλία της A.E. του προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και απονομή των μεταλλίων στους νικητές των Αγώνων Επίδειξης Τοξοβολίας.
  • 8 και τέταρτο το βράδυ αετάβαση του προέδρου της Δημοκρατίας στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και ξενάγησή του από το δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη.
  • 8 και μισή το βράδυ αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας.
  • 8 και μισή το βράδυ συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα, το Θοδωρή Κοτονιά, τη Βιολέτα Ίκαρη και τους Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Η είσοδος ελεύθερη. 

Τα «Θερμοπύλεια 2018» θα συνεχιστούν το Σεπτέμβριο με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο και στο Κάστρο της Λαμίας και θα ολοκληρωθούν με την Πορεία Τιμής και την Ποδηλατοδρομία «Λεωνίδα Τρόπαιον».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

~ Μουσική Παράσταση "Κάτω από τ'αστέρια" από τους Midnight Blue & Friends 7 Σεπτεμβρίου & ώρα 9 και μισή το βράδυ - Κάστρο Λαμίας
Η είσοδος ελεύθερη. 
~ Έκθεση Ζωγραφικής "Οι Θερμοπύλες", 13 – 17 Σεπτεμβρίου Εγκαίνια στις 13 Σεπτεμβρίου & ώρα 8 το βράδυ - Οδός Καραϊσκάκη
Η είσοδος ελεύθερη. 
~ Θεατρική Παράσταση "Οι Τρωάδες" από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης & τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα" 15 Σεπτεμβρίου & ώρα 9 το βράδυ- Δημοτικό Θερινό Θέατρο Λαμίας
Η είσοδος ελεύθερη. 
~ Συναυλία με τη Μαρίζα Ρίζου 17 Σεπτεμβρίου & ώρα 8 και μισή - Δημοτικό Θερινό Θέατρο Λαμίας
Η είσοδος ελεύθερη. 
~ Θεατρική Παράσταση "Ιδομενέας" του Μότσαρτ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης 22 και 23 Σεπτεμβρίου & ώρα 9 το βράδυ - Δημοτικό Θερινό Θέατρο Λαμίας
Η είσοδος ελεύθερη. 
~ Πορεία Τιμής ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ σε συνδιοργάνωση με το σύλλογο «Λεωνίδα Τρόπαιον» 30 Σεπτεμβρίου & ώρα εκκίνησης 9 το πρωί - Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.
~ Ποδηλατοδρομία "ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ" σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο «Λεωνίδα Τρόπαιον» 30 Σεπτεμβρίου & ώρα εκκίνησης 9 το πρωί - Πλατεία Πάρκου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα